Капусняк – домашній рецепт автентичної української страви

Капусняк

Інгредієнти (на 4 літри):

  • 4-5 шт. великої картоплі
  • 200 г квашеної і 200 г свіжої капусти (пропустити через м’ясорубку)
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • 400 г свинини
  • 200 г пшона
  • томатна паста, сіль, сметана

Картоплю почистити і поставити варити цілою.

Пшоно перебрати, промити.

Готуємо заправку: м’ясо дрібно порізати і смажити на пательні на дрібному вогні до появи сухих шкварок. Злити зайвий жир. Цибулю дрібно порізати, додати до шкварок, моркву дрібно натерти, додати до цибулі. Смажити до золотистого кольору цибулі.

Якщо картопля зварилася, розім’яти її виделкою чи товкачиком, додати пшоно, розмішати. Після кипіння додати капусту, а через 3 хвилини – томатну пасту. Дати закипіти, додати заправку, гарно перемішати. Посолити і покислити (лимонна кислота).

Варити до готовності пшона. Сметану додати в тарілку. І, звісно ж, капусняк подавати із пампушками та часником.

Смачного!