Від випічки до ковбас: гурт жителів Кропивни продовжує постачати фронт додатковим харчуванням

Старовинне козацьке село Кропивна ще раз підтверджує свій статус неординарного, згуртованого та дуже патріотичного населеного пункту Золотоніщини. Не очікуючи на бодай чиюсь допомогу, тут уже майже рік працює небайдужий гурт місцевих жителів.
Головна мета – забезпечення додатковим харчуванням хлопців на фронті.
Географія підрозділів різноманітна: кропивнянська допомога регулярно відправляється до чисельних куточків передової.
Працюють самотужки, без утворення будь-яких організацій чи об’єднань, і без допомоги зовні. Просто через небайдужість.
В асортименті – вареники, випічка, м’ясні страви, піца, фрукти і, навіть, млинці! Одна із ідейних натхненниць гурту – місцева підприємиця Оксана Корсунська. Хоча й лідерів серед себе ніколи не виділяють, а до роботи долучаються охоче ледь не усім селом.
Остання масштабна подія – заготівля 1000 кілограмів квашеної капусти. Цього разу до ініціативи долучились учасники громадської організації “Національний визвольний рух “Холодний Яр”, що частково також базується у Кропивні. Історія варта написаних книжок, адже тону капусти безкоштовно надав житель села Мошни Черкаського району Віктор Стащенко. Чоловік, незважаючи на проблеми з інвалідністю, активно вирощує овочі на власній території для подальшого продажу. Задля підтримки наших Захисників сам запропонував безкоштовно передати на потреби цей чималий вантаж.
Заготовлену продукцію уже найближчими днями почнуть розвозити по різним підрозділам. Дівчата ж усю цю величезну масу обробили лише за дві доби. Долучився до логістики і заступник міського голови Олександр Флоренко, частково придбавши тару для виготовлення і подальшого перевезення. Допомагати гурту посадовець має намір і надалі.
Усі учасники подій на досягнутому спинятись не збираються, навпаки – масштаби лише хочуть збільшувати. За словами керівника “Холодного Яру” Станіслава Піскуна, активна співпраця продовжиться далі, адже подібні суспільні ініціативи від звичаних мешканців – для України безцінні. Наступний крок – закупівля промислових апаратів для сушіння овочів, так званих дегідтраторів. Це дозволить на постійній основі виготовляти сухі борщі, овочі, м’ясо та страви швидкого приготування, котрі знадобляться військовим.
Окремий цікавий проєкт, котрий уже стартував – власне виготовлення дуже нагальних нині, зважаючи на значні морози, хімічних грілок для воїнів на передовій. Ці “девайси” днями також отримають наші хлопці із різних підрозділів.
Для довідки: Віктор Стащенко – приватний фермер із села Мошни. Спеціалізується на дуже якісній продукції, її принаймні уже встигли неабияк оцінити учасники заготівлі. Придбати овочі можна за контактним телефоном – 095 425 19 92, або за адресою – село Мошни, вулиця Дудника, 18.