Золотоніська громада у трійці лідерів області, які найменше витрачають на утримання чиновників [ІНФОГРАФІКА]

В умовах воєнного стану в Україні та усіх соціальних і економічних негараздів, що спричинила агресія терористичної держави “росія”, дедалі частіше в суспільстві піднімається питання щодо доцільності використання коштів. Як державних, так і локальних – територіальних громад.

Найбільш болюче питання – посадовці. Скільки їх, скільки на них витрачають коштів платники податків і наскільки доцільні ці витрати взагалі? Кожен регіон має свої особливості, усіх вимірювати під одну кальку – марна справа. Тим більше, під час війни і масштабних пертурбацій в державному організмі, пов’язаних із нею. В будь-якому разі, завжди є лідери і ті, хто пасе задніх.

Сьогодні мова йде про утримання апарату посадовців місцевих громад. Дійсно важливе питання, адже в умовах тотальної економії на державному рівні, цьому слід приділяти значну увагу. Щодо стану справ на Черкащині, маємо картину із отриманого звіту Департаменту фінансів Черкаської обласної державної адміністрації станом на 1 жовтня цього року.

За видатками на утримання апарату управління у відсотковому вимірі лідирує Черкаська міська територіальна громада (8% від бюджету), далі – Уманська (10%) та Золотоніська (11%). Найменш ефективні – Матусівська (46%), Лип’янська (47%), Медведівська (53%).

Не менш важливий показник – чисельність працівників апарату у відношенні до кількості населення (на одну тисячу жителів). Адже доходи можуть бути різними, і чисельність населення – також. Головне – золота середина. Згідно із цим показником, лідерські позиції також мають Черкаси (2,21). Золотоноша – 11-та із показником 3,79. Аутсайдери – Бобринська (10,41), Великохутірська (11,78) та Липя’нська (14,93) громади.

Окрім сухої статистики, додамо трохи лірики. Скрутно всім, біда прийшла до всіх. Але хоч у цьому питанні бачимо оптимізм: Золотоніська громада точно не пасе задніх щодо економії в утриманні чиновницького апарату.

Далі будемо спостерігати. Та інформувати.

Читайте також: Золотоношу відвідали посадовці із Дніпропетровщини [ФОТО]