Благоустрій та дощове водовідведення міста: комунальники окреслили фронт робіт над новою міні-парковою зоною

Як стало відомо у середині серпня, на локації для дозвілля містян розпочалися роботи зі створення міні-паркової зони. Це досить тривалий проєкт і у повністю завершеному вигляді золотонісці зможуть побачити його лише наступного літа, проте активна підготовка території триває вже зараз.

Золотоніські комунальники провели виїзну нараду на майбутній локації

Видання Золотоноша.City повідомляє, що, скориставшись сприятливими останніми літніми днями, золотоніські комунальники вирішили провести свою нараду безпосередньо на місці робіт, паралельно оглянувши досягнутий від старту проєкту прогрес. Заступник міського голови Олександр Флоренко зауважив, що окрім приємних наслідків, тобто локації для відпочинку містян, ці роботи принесуть також і неабияку користь.



— Фактично, ми водночас з парковою зоною зробимо систему відведення дощових вод із майже половини міста. З Меморіального парку, вулиць Новоселівська, Січова і Ринкова – все сходиться саме сюди, – сказав посадовець.

Від поверхні ґрунту до підземних вод у цьому районі – лише півтора метри. А коли проходить злива, то мешканці довго можуть спостерігати застій води біля своїх володінь та навіть у їхніх межах. Тож проєкт принесе не лише втіху та додаткове місце для дозвілля, а й позбавить золотонісців великої проблеми.

Очільник управління житлово-комунального господарства Артем Харін зазначив, що заплановані ремонти на дорогах невдовзі будуть розпочаті. Продовжується також оголошення додаткових тендерів для майбутніх робіт. Ще посадовець розповів, що у зв’язку з неодноразовими проханнями громадян, біля Ощадбанку та на вулиці Незалежності нанесли тимчасову дорожню розмітку, а згодом, після проведення тендеру, там проведуть більш ґрунтовні роботи для підвищення безпеки містян. Водночас із тим, на перехресті Шевченка-Благовіщенська розпочали реконструкцію світлофору.

Під’їзд до приймального відділення Золотоніської багатопрофільної лікарні уже заасфальтований. Підрядники виконали ці роботи минулими вихідними.