Опалювальний сезон, утримання доріг: Золотоніський район активно готується до зими

Організація опалювального сезону під час воєнного стану – основна тема в районі протягом останніх двох тижнів. Про це говорили сьогодні під час апаратної наради к Золотоніській районній військовій адміністрації.

Як зазначає очільниця РВА Ірина Тернова, серед об’єктів соціальної сфери найвищий відсоток готовності до роботи в осінньо-зимовий період у закладах охорони здоровя – 90 %, трохи нижчий показник у закладах дошкільної та загальної середньої освіти – 90 % та 86% відповідно.

На сьогодні 208 котелень району до опалювального періоду готові відповідно до планових показників на початок серпня. Більшість із них працюють на природному газу. А це – 121 котельня, на твердому паливі – 74 котельні та на електроенергії – 13 котелень.



Для зимового утримання комунальних автомобільних доріг, вулиць, тротуарів та прибудинкових територій відповідальні служби вже підготували відповідну кількість техніки.

Найближча зима, очевидно, буде найважчою з усіх попередніх, тому підготовка до неї – це вже питання національної безпеки. Важливо подбати та забезпечити запас різних видів палива, аби тепло було в кожній оселі та в кожному закладі соціальної сфери, – резюмувала посадовиця.

Читайте також: Жительки Софіївки організували міні-їдальню, де захисників України годують безкоштовно [ВІДЕО]