У Золотоноші волонтери ООН реєструють переселенців для отримання фінансової допомоги

З 22 червня у приміщенні Золотоніського центру надання адміністративних послуг, що знаходиться на вул. Незалежності, 40, розпочало роботу агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Представники організації протягом 3-х днів збиратимуть дані для надання грошової допомоги людям, які змушені були покинути свої домівки внаслідок воєнних дій. Про це повідомляє видання Золотоноша.City.

— Наша цільова аудиторія – внутрішньо переміщені особи, які вимушено покинули місце постійного проживання у зв’язку з активними бойовими діями в їхньому регіоні після 24 лютого, – розповіла представниця агентства Олена Талан. – Наразі люди отримують одноразову допомогу у розмірі 6660 гривень за три місяці. Гроші приходять на банківську карту або за бажанням їх можна отримати у відділенні «Укрпошти».

За словами в. о. начальника відділу ЦНАП Руслани Познякової, у середу адмінбудівлю відвідали 97 осіб. У четвер до 10 ранку вже зареєстрували 40 охочих.

— Працівники Центру допомагають спеціалістам надавати якісні послуги внутрішньо перемішеним особам. Зокрема, для врегулювання черги відвідувачам вручаємо номерки. Це дає можливість зорієнтуватися в часі. Під час тривоги проводимо візитерів в укриття Будинку дитячої та юнацької творчості, – підкреслила Руслана Вікторівна.

Реєстрація переселенців займає 15-20 хвилин. Всього переселенців обслуговують троє волонтерів. Кажуть, що запланували три дні роботи у Золотоноші – 22, 23 і 24 червня. Як бути з тими, хто не встигне оформити допомогу – повідомлять додатково.

Радимо переселенцям усіх громад Золотоніщини скористатися унікальною нагодою, адже донині людям для оформлення фінансової допомоги доводилося добиратися до обласного центру. Двері Золотоніського ЦНАПу відкриті для внутрішньо переміщених людей, котрі мешкають у громадах Драбівщини та Чорнобаївщини.

Читайте також: Діти золотоніського героя Дмитра Проки отримали батькову нагороду [ФОТО]