Ольга Строкань розповіла про золотоніську освіту у період воєнного стану

У Золотоніській територіальній громаді функціонують 24 освітні заклади: дев’ять дошкільних установ, вісім загальноосвітніх шкіл, три НВК, два позашкільні заклади, дві комунальні установи: “Інклюзивно-ресурсний центр” і “Золотоніський центр професійного розвитку педагогічних працівників”.

Прес-центр міської ради інформує, що у зв’язку із введенням воєнного стану освітній процес у закладах освіти організовано дистанційно. Станом на 24 травня до закладів загальної середньої освіти зараховано 85 внутрішньо переміщених осіб, до закладів дошкільної освіти – шестеро осіб. Чисельність учнів, які виїхали закордон становить 450 осіб, педпрацівників – 7.

– Навчальний рік у освітніх закладах завершується  31 травня, державна підсумкова атестація відмінена. Відповідно до методичних роз’яснень будуть оформлені документи про освіту: учні 4-х, 9-х та 11-х класів отримають свідоцтва про відповідний рівень. Батьки (написавши заяву) зможуть залишити дитину на повторний курс навчання, – підкреслила начальник освіти Ольга Строкань.

Читайте також: Понад 20 дітей-переселенців прийняла золотоніська школа №2

Цьогоріч усі, хто виявить бажання вступити до вищих навчальних закладів, замість ЗНО складають національний мультимедійний тест. Тестування проходитиме у 3 сесії:

  • основна (18 липня-10 серпня);
  • додаткова (16 липня-20 серпня);
  • спеціальна (12-16 вересня).

Дошкільна галузь розпочала роботу у режимі скороченого терміну перебування. Кількість дітей варіюється від 150 до 200 осіб. Організоване  дворазове харчування, створені безпечні умови перебування.

Відділ освіти щорічно забезпечує категорійних дітей шкільними та спортивними формами. У 2022-му році із місцевого бюджету виділено 120 тис.грн на закупівлю одягу.

Читайте також: У Золотоноші відновили роботу шість дитячих садків