Чим особливий запис малюків до школи у Золотоноші у воєнний 2022 рік

Через введення воєнного стану та бойові дії на території нашої країни, реєстрація майбутніх першокласників нинішнього року – особлива. У столиці, до прикладу, лише 2 травня розпочали запис дітей до школи. В інших містах, де розбомблені навчальні заклади, навряд чи й взагалі розпочнеться.

У Золотоноші, як повідомляє видання Золотоноша.City, прийом заяв від батьків стартував ще у січні. Як розповідає начальник Золотоніського відділу освіти Ольга Строкань, офіційно цей процес триває до 31 травня. Але трапляються випадки, що через різні обставини, батьки приводять за руку своє чадо навіть 1 вересня. Зважаючи на цьогорічну ситуацію, цілком ймовірно, що реєстрація першокласників триватиме протягом літа.

— Цьогоріч ми приймаємо заяви і в онлайнрежимі, – додає посадовиця. – Оскільки багато батьків разом з дітками евакуювалися за кордон. До речі, маємо заяви від батьків, які просять залишити дитину на повторний курс.

Близько 500 школярів разом з родинами виїхали за межі України, коли росія розпочала війну на території нашої держави. Частина їх виходить на онлайн-заняття разом зі своїми однокласниками. Є учні, котрі уже повернулися додому і продовжують навчатися дистанційно. Серед золотоніських школярів є дещиця тих, хто забрав документи зі свого навчального закладу. Натомість армія школярства Золотоноші поповнилася на 70 учнів, які стали внутрішньо переміщеними особами.

— Класні керівники мають окремі журнали для таких дітей, де ведуть їхній облік та успішність, оскільки вони прибули до наших шкіл протягом березняквітня, – пояснює Ольга Миколаївна.

Адміністрації навчальних закладів Золотоноші формують класи майбутніх школяриків і сподіваються зустріти їх у привітних затишних кімнатах шкіл.