Лісівники Золотоніщини готуються до пожежонебезпечного періоду [ФОТО]

Лісівники Золотоніщини здійснюють комплекс профілактичних заходів із настанням пожежонебезпечного періоду. Наразі встановили аншлаги на протипожежну тематику, перекрили заїзди до лісових масивів. Паралельно влаштовують мінералізовані смуги та проводять догляди за вже існуючими смугами.

Колективи лісництв Золотоніського лісгоспу створили 120 кілометрів мінералізованих смуг та проведено доглянули 231 кілометрів нині діючих. Такі смуги – один із найбільш ефективних способів боротьби з вогняною стихією. Це – штучний протипожежний бар’єр, створений шляхом очищення певної ділянки території, що межує з лісовим масивом, від горючих матеріалів. Як правило, це робиться механізованим способом: здійснюється оранка ґрунту на певну ширину трактором з навісним інвентарем.

Мінеральний шар ґрунту оголюється, а дерен, трава, хвоя, листя та інші матеріали, що здатні горіти, в процесі цього присипаються землею. Під час загоряння така зорана смуга перешкоджає поширенню низової пожежі на інші ділянки лісового масиву. Території з молодими насадженнями, особливо хвойними, обов’язково захищаються мінсмугами. Облаштовують їх також вздовж доріг та на межі з сільгоспугіддями.

Нагадуємо, на час військового стану діє заборона відвідування лісів цивільними особами.

Читайте також: Золотоніські лісівники активно працюють над вирощуванням посадкового матеріалу