“Харчові відходи – у бак, гілля – поруч”, – вивезення понаднормового сміття відмінусовує асфальтування двох вулиць у Золотоноші

Норма накопичення твердих побутових відходів у нашій країні – 2,2 м3 на особу в рік. Але золотонісці примудрюються підняти цю планку до 3,5 кубів за минулий рік. Комунальники змушені вивозити і витрачати кошти на те, що можна успішно перетворити на органіку. Якщо включити мізки і докласти рук, звичайно, а не імітувати із себе доброго господаря.

Деталі пояснює видання Золотоноша.City. Весняне прибирання – це щорічний фурункул для комунальників. Проходять сезони, роки, а донести людям, що багатокубові баки призначені для побутових відходів ні перший заступник міського голови Олег Масло, ні заступник з господарських питань Олександр Флоренко усе ще ніяк не можуть. Не до снаги достукатися до свідомості людей і Сергію Кузнєцову, чиє підприємство задіяне на вивезенні ТПВ, ні директору ПП «Базис плюс» Олені Козловій, чиї підлеглі змушені щодня прибирати довкруг переповнених контейнерів.

— Вивезення понаднормового сміття – 2 тисячі гривень, – підрахував Олександр Флоренко. – Якщо акумулювати цю суму за рік, вона рівнозначна 2 заасфальтованим вулицям у місті. От і думайте, куди витрачаємо кошти через несвідомих споживачів.

Тема вивезення відходів стала наріжним каменем наради, яка зайняла левову частку часу. Важко збагнути інфу, чому у Згарях людина на тракторі вивозить кукурудзиння до баку, чому на 23 Вересня, біля будинку 103Б власник іномарки вивантажує з причепа свій мотлох. Невже маючи у руках транспортний засіб важко вивезти непотріб на полігон за місто? Заїзд коштує всього 29 (!) гривень. Норма накопичення сміття в нашій країні – 2,2 м3 на особу в рік. Але наші золотонісці умудряються підняти цю планку до 3,5 кубів за минулий рік. Ми вивозимо і витрачаємо кошти на те, що можна успішно перетворити на органіку. Ну, звичайно, доклавши до цього рук!

Голова кварталу №14 Інна Потилко вирішила у своєму мікрорайоні цю проблему таким чином: мешканці складують обрізане гілля окремо, його двічі в тиждень забирають «базисці». Баки не переповнені, непотріб не розноситься. Все просто й по-господарськи!

— Ми підключили підрядників для перебивання гілля, – повідомив Олександр Флоренко. – Ще таким чином хочемо відучити наших містян таскати в баки усе підряд, тільки не те, що треба.

Староста Благодатного Дмитро Шевченко розповів про благоустрій кладовища, яким займаються порушники порядку. Один з них – сумнозвісний крадій газонних рулонів із сільського стадіону, інший – нетверезий кермувальник. Таким чином у селі позбулися проблеми нестачі робітничих кадрів.

Заходилися прибирати кладовище і на Слободі в Крупському. Як каже староста Надія Хомут, справляються власними силами, складуючи гілля в обумовленому з «Базисом» місці.

Капітального ремонту потребують 2 оглядові колодязі ливневої каналізації у Деньгах. З ладу вийшли не лише люки, а й обичайки, до яких вони кріпляться. Цю озвучену Наталією Сергієнко проблему взяв на замітку Сергій Кузнєцов.

Олександр Кипич із Кропивнянського старостату потурбувався про вивезення будівельного сміття у Щербинівці та прибирання стихійного сміттєзвалища у Маліївці.

— Будемо працювати, вирішувати усі проблеми, одні швидше, інші поступово, – запевнив Флоренко. – Миру нам усім!