Золотоніські господарники активізували роботу: воєнний стан потребує злагодженості і чітких дій

20 березня – професійне свято людей, хто опікується нашим побутом і комфортом. Однак працівники комунальних служб вирішили, що святкуватимуть після нашої спільної перемоги. 16 березня, щотижнева нарада керівників комунальних служб пройшла не у міській раді, як зазвичай, а на території ПП «Базис плюс». Видання Золотоноша.City розповідає, що посадовці разом із першим заступником міського голови Олегом Маслом і заступником Олександром Флоренком обговорили поточні і нагальні питання. Йшла мова про забезпечення жителів громади всіма необхідними послугами.

Дорожники ПрАТ «Золотоношарембуд» вже нині готові ліквідовувати ями на покритті міських доріг способом холодного асфальтування. Його планують придбати у Фастівському районі. За словами директора підприємства Володимира Клімова, використання традиційних технологій потребує сприятливої погоди.

Як повідомив керівник ПрАТ «Янтарь» Володимир Гончар, за цей період значно виросло споживання електроенергії. Це в деякій мірі пов’язане з тим, що під час повітряної тривоги, люди все частіше і довше знаходяться в укритті, відповідно й електрики споживається більше. Втім, Володимир Олександрович зауважив, що населення не поспішає розраховуватися за послуги.

Ще однією проблемою підприємства є нестача кадрів, бо декотрі спеціалісти виїхали в інші більш безпечні регіони, інших призвали у військо або ж у батальйон територіальної оборони.
Олег Масло наголосив, що наразі воєнний стан, і в першу чергу треба забезпечити всім необхідним військових, а споживачі все ж таки знайдуть можливість розрахуватися за надані послуги, тим паче, що підприємства поступово починають нарощувати виробництво. Окрім того, Верховна Рада схвалила податкові стимули для бізнесу на час війни.

За словами директора комунального підприємства «Міськводоканал» Сергія Кузнєцова, очисні споруди функціонують і справляються з фільтрацією каналізаційної мережі. Вчасно й за графіком вивозяться тверді побутові відходи. Як зауважив посадовець, сміття у контейнерах стало менше. Олександр Флоренко наголосив, що варто звернути увагу на прибирання центрального кладовища і навести порядок, насамперед, на алеї героїв. Щодо ремонтних робіт на колекторі, то як було сказано, підрядник поки не планує відновлювати роботи, адже його працівники задіяні у територіальній обороні на Київщині.

Представник обслуговуючої організації з освітлення поділився, що всі підстанції працюють у нормальному режимі. У нічний час освітлюються села: Крупське, Щербинівка, Кропивна, Коробівка, Кедина Гора, Благодатне, Гришківка та місто Золотоноша, окрім Деньгів та Хвильово-Сорочина, де люди категорично відмовилися включати освітлення, навіть замотали щиток проволокою.

Очільниця ПП «Базис плюс» Олена Козлова пояснила, що починають наводити лад на центральних вулицях. Для цього залучатимуть, як ручну працю, так і універсальний мінітрактор Avant. Тут єдина проблема – нестача щіток. Пані Олена додала, що працівники готові трудитися й у нічний час, коли менше на дорогах автотранспорту.

– Наше завдання – налагодити нормальну роботу в місті та й у всій громаді. Найголовніше, щоб запрацювали підприємства і сільгоспвиробники. Будуть працювати вони, буде сплата податків і надходження до бюджету. На жаль, реалії воєнного стану нині такі, що бюджет Золотоніської територіальної громади недоотримає за попередніми підрахунками до 5 мільйонів гривень за поточний місяць, – констатував Олег Масло.

Втім закінчилася нарада на досить мажорній ноті, бо сприяли цьому оглядини теплиці «Базис плюс», де все квітне зеленню і радує око, а ще привітання керівництва міста з прийдешнім святом – Днем працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення, яке відзначатиметься 20 березня. Проте, святкувати його погодилися вже після перемоги над російським агресором.