На базі гімназії імені Скляренка запрацював басейн [ФОТО]

15 лютого офіційно запрацював довгоочікуваний басейн у місті. Паралельно з цим  у Золотоніській дитячо-юнацькій спортивній школі почала діяти нова секція – плавання.

– Наразі у нас набрані 2 групи по 15 осіб. Це учні з 7 років, які вміють плавати. Заняття у резервуарі проводитимуться у понеділок, середу та п’ятницю. Надалі набиратимемо ще 2 групи. Наразі все тестуємо, звіряємо, пристосовуємося, – розповів прес-центру міської ради директор ДЮСШ Олександр Шевченко. – У колективі працюють 5 людей – інструктор з плавання, медсестра, прибиральниця, людина, яка обслуговує басейн і стежить за експлуатацією підземних.

Приміщення, де знаходиться басейн досить просторе. Воно  вміщує окремі роздягальні для хлопчиків та дівчаток, душові, туалети. Є окремі зручні санвузли для дітей з обмеженими можливостями.

У приміщенні температура 27 градусів, вода – 24-26. Воду щодня братимуть на аналіз. До басейну допускаються діти з довідками від лікаря.

– Перший місяць працюємо в тестовому режимі, ми хочемо технічно зрозуміти скільки потрібно тепла для нормального функціонування басейну, щоб це було економічно вигідно для громади,- підсумував перший заступник міського голови Олег Масло. – Надалі залучатимемо до плавання учнів шкіл, щоб у майбутньому до уроків фізкультури включали заняття у воді.