Золотоніські школи переходять на онлайн-навчання. Все залежатиме від показників захворюваності

Від сьогодні 28 січня, Золотоніська гімназія ім. С. Д. Скляренка працюватиме дистанційно, оскільки частина класів уже перебуває на самоізоляції.

У закладах освіти Золотоніської територіальної громади найвищі показники захворюваності зафіксовані серед працівників дитячої установи «Ялинка» та спеціалізованої школи інформаційних технологій №2. У дитсадочку вже зачинили 3 групи малюків. Про це нам повідомила начальник Золотоніського відділу освіти Ольга Строкань.

27 січня учні 5-11 класів СШІТ №2 не сіли за парти. Вони переведені на дистанційну форму навчання. Причиною стало поширення масового захворювання на коронавірусну і гостру респіраторну інфекцію школярів та учителів закладу. Натомість початківці продовжують працювати за класно-урочною системою, отримуючи знання під час безпосереднього спілкування з класоводами.

За словами посадовиці, показники захворюваності у навчальних закладах громади насторожують: майже 50% − у гімназії ім. С. Д. Скляренка; 32, 4% − у зош №6; у Коробівському НВК – 33%. Натомість у Деньгівському навчально-виховному комплексі – лише 14%, а в школі №5 – 13%.

− Хоча директори навчальних та виховних закладів мають право самостійно вносити корективи у навчальний процес, наразі готую подання до виконавчого комітету Золотоніської міської ради та відділу з надзвичайних ситуацій про епідеміологічний стан, − каже Ольга Миколаївна. – Рішення про те, у якому форматі продовжувати надання освітніх послуг, будемо ухвалювати спільно, аналізуючи щоденну динаміку. Звичайно, однаковим для всіх закладів, особливо, де низький рівень хворих, воно не буде. Тим більше знаючи, якої якості інтернет-зв’язок у селах громади.

Оплата праці для педагогічних працівників, котрі переходять на дистанційну форму навчання, залишається незмінною, оскільки віддалена подача знань організована з незалежних від них причин.