Другий інтерактивний спортмайданчик відкрили у Золотоніській громаді [ФОТО]

У Благодатному запрацював новий спортивний майданчик «Активний парк». Подія відбулася 7 жовтня у Благодатному за участю представників влади, дітей та жителів села. Про це повідомляє видання Золотоноша.City.

У рамках реалізації програми Президента України «Здорова Україна», тут урочисто перерізали символічну червону стрічку та відкрили новий спортивний майданчик «Активний парк». Це чергова локація здорової України.

Староста села Дмитро Шевченко, не стримуючи позитивних емоцій, не нахвалиться таким спортивним досягненням громади і сподівається, що здорових людей у селі додасться. Активний парк облаштовано біля стадіону і спорткомплексу. Локація недалеко одна від одної.

– Поруч із спортивним парком ми плануємо поставити дитячий майданчик, щоб діти, їхні старші братики і сестрички, батьки, дядьки і тітки, бабусі й дідусі разом активно займалися спортом. Зроблено тільки перший крок з розвитку спорту у нашому селі. Будемо продовжувати й надалі втілювати мрії благодатнівців. Обов’язково майданчик освітлюватиметься. Щоб і у вечірню пору можна було тренуватися, – ділиться планами Дмитро Володимирович.

Діти з нетерпінням чекали нового спортивного майданчика, що відразу, як тільки його облаштували, почали випробовувати на міцність. Декотрі це робили аж занадто завзято. Тож перед урочистим відкриттям довелося дещо відновлювати. Втім, як каже староста, справжнє спортивне свято здорового способу життя вдалося. Діти танцювали, хлопчаки демонстрували свої спортивні здібності, а представники Черкаського обласного центру «Спорт для всіх», на згадку про визначну подію села, подарували майбутнім чемпіонам – щоденники та зошити.

Тепер займатися спортом на новій локації та за спеціальними програмами можуть як діти, так і дорослі жителі Благодатного. Унікальність проєкту полягає в тому, що на спортивних майданчиках замість звичайних інформаційних табличок можна побачити QR-коди. Завітавши на локацію, кожен зможе відсканувати код за допомогою телефону, обрати комплекс вправ залежно від рівня підготовки, і виконувати обраний варіант з віртуальним тренером. Активний парк передбачає наявність шести елементів: «шведська» стінка, комплекс турнік та різновисокі гімнастичні бруси, лавка для виконання динамічних вправ, координаційна лінія, сходинки, а також вільна зона для фітнесу.