Триває ремонт дороги Драбів-Золотоноша

На 10-кілометровій ділянці автодороги Драбів-Золотоноша завершено влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття та основи дороги зі щебенево-піщаної суміші обробленої цементом. Влаштовано поширення проїжджої частини автодороги з 6 до 8 метрів в ширину. За інформацією пресслужби САД у Черкаській області, наразі ведуться підготовчі роботи до влаштування верхнього, останнього шару асфальтобетонного покриття.

Поточний середній ремонт ділянки км 14+000 – км 24+000 автодороги Т-24-09 протяжністю 10 кілометрів здійснюється від закінчення селища Шрамківка, де вже завершено ремонт 6-ти кілометрів дороги, через село Кантакузівка і майже до повороту на село Золотоношка.

На відремонтованих 10 км автодороги Т-24-09 влаштовується новий конструктив дорожнього одягу, який включатиме:

–  шар укріпленої основи зі щебенево-піщаної суміші обробленої цементом;

–  нижній шар з крупнозернистого асфальтобетону;

– фінішний шар покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Відновлюються штучні споруди у складі дороги – проведемо ремонт мосту через річку Чумгак, що протікає через село Кантакузівка. Також встановиться нове металеве бар’єрне огородження, дорожні знаки та будуть влаштовані розмітка з холодного пластику, автономне освітлення 6-ти пішохідних переходів у селі, встановлені три автопавільйони для очікування громадського транспорту.

Підрядна організація: ТОВ «Автострада».

Автодорога Т-24-09 /М-03/-Драбів-Золотоноша побудована у 1977 році, останній раз капітальний ремонт її робився 34 роки тому, у 1987 році.

Цього року на Черкащині відновлюється 3 ділянки автодороги Т-24-09 /М-03/ – Драбів – Золотоноша у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Загалом цьогоріч заплановано відновити 24 км цієї автодороги.