У Золотоноші відбудеться кількаденне святкування Дня Незалежності та Дня Державного прапору

Золотоноша розпочинає марафон святкування 30-ї річниці Незалежності України та Дня Державного прапора. Святкування відбуватимуться протягом кількох днів і відзначаться насиченою культурною програмою.

20 серпня, о 09:00, на стадіоні «Колос» відбудеться «Свято урожаю». Тут презентуватимуть свої здобутки майстри декоративно-ужиткового мистецтва, а також господарства Золотоніщини. Також на святі відбудеться нагородження кращих людей Золотоніського району. Закінчиться захід виступом Народного артиста України Анатолія Гнатюка.

21 серпня, о 18:00, на літній сцені парку Шевченка виступить талановитий золотоніський гурт BlackList. Паралельно буде організовано дозвілля для дітей довкола сцени.

22 серпня, о 16:00, знову ж таки на літній сцені парку Шевченка відбудуться показові виступи юних спортсменів ДЮСШ та навчальних закладів міста.

23 серпня, о 19:00, з нагоди Дня прапора, Золотоношу заполонить вечір живої української музики. Фонтани, Алея троянд, центральна площа, Торговий центр – саме в цих локаціях жителі громади зможуть насолодитися творчістю наших музикантів.

24 серпня, о 09:45, на центральній площі буде організовано перфоменс із «живих скульптур» під назвою «Становлення Незалежності».

О 10:00 стартує масштабний велопробіг від площі до сільського клубу в Кединій Горі, де тих, хто подолав веломарафон чекатимуть з концертом та запашною кашею🚴‍♂️. А навкруги фонтану, по Садовому проїзду, велопробіг буде для наших діток.

О 19:30 на літній сцені Парку Шевченка виступлять зірки телевізійних шоу із концертною програмою “Україні 30+”.

– День Незалежності – не просто “червона дата” в календарі. Це – особливе свято для будь-якого українця у будь-якому куточку земної кулі. І з кожним роком поглиблюється усвідомлення цієї важливої події. Логічно, адже останні роки стали справжнім випробовуванням для всіх нас – випробовуванням на патріотизм, самоповагу, небайдужість та відданість, – коментує майбутні заходи заступник міського голови Мар’яна Ніщенко.

На думку посадовиці, останні роки показали головне – наша країна заслуговує на майбутнє, адже в неї є найбільший скарб – найкращі в світі люди.

– Україна переживає нелегкі часи, проте тільки разом ми можемо їй допомогти. У ці дні ж маємо вшанувати кожну краплю крові, пролиту за неї, вклонитися перед кожною материнською сльозою, згадати усіх, хто поклав своє життя за нас. До справжньої волі нам ще треба чимало пройти тернистий шлях, багато зробити! Але у нас все вийде! Впевнена! Запрошуємо до святкувань, – резюмує Ніщенко.