У центрі соцдопомоги відкриють соціальну пекарню-кондитерську

3 червня 2021 року Департамент соціального захисту населення Черкаської обласної державної адміністрації уклав з Благодійною організацією «Фонд родини Нечитайло» Меморандум про співпрацю для створення трьох соціальних майстерень, адаптованих для залучення людей з інвалідністю, — «Соціальні майстерні Черкащини». В результаті конкурсу обрали наступні проєкти, які протягом трьох років отримуватимуть фінансову та нефінансову допомогу від фонду.

Як інформують на офіційному сайті громади, одним із проектів реалізують у Золотоноші. Кондитерська-пекарня «Корисна кондитерська» на базі Золотоніського центру надання соціальних послуг виконавчого комітету Золотоніської міської ради. Осередок для самореалізації та зайнятості, освоєння нових навичок, працетерапії осіб з інвалідністю. У планах організаторів підтримувати низькі ціни шляхом допомоги від влади та організація доставлення продукції маломобільним групам населення.

Зараз у кондитерську вже поставляють обладнання від фонду на загальну суму 400 тисяч. За рахунок міського бюджету проведуть монтаж та ремонт приміщення на цю ж суму.