У Золотоніському лісгоспі виростили майже 600 тисяч сіянців для лісокультурної кампанії

У Золотоніському лісгоспі навесні цього року заплановано відтворення лісів на загальній площі 53,6 га, з них створять лісових культур на площі 39,3 га, природне поновлення – 14,3 га.

Для цього на підприємстві виростили сіянці сосни звичайної, яка є основною лісоутворюючою породою, а також дуба звичайного, дуба червоного, гледичії, абрикоси та ін. – всього 585 тис. штук сіянців. Цього цілком достатньо, щоб забезпечити посадковим матеріалом усі структурні підрозділи.
На підприємстві заготовлено 587 кг лісового насіння (сосна звичайна, дуб звичайний, дуб червоний, акація, абрикос). Лісгосп повністю забезпечений посівним матеріалом, за допомогою якого планують засіяти площу 1,2 га на базовому Ліплявському лісорозсаднику.
«Весняні терміни створення лісових культур дуже стислі – в наших умовах всі роботи необхідно виконати якомога раніше, поки тримається волога в грунті. Частина площ вже підготовлена для проведення лісокультурної кампанії, виконано рихлення грунту на площі 31,4 га», – зазначив директор Золотоніського лісгоспу Микола Бас.

Всі сіянці перед посадкою обов’язково оброблятимуть суперабсорбентом із стимуляторами росту. Це спеціальний гель для обробки коренів. Він накопичує вологу і віддає її рослині в засушливі періоди, а також відлякує шкідників. Такі препарати застосовують вже кілька років поспіль. Цей рік не стане виключенням, адже в лісгоспі переконалися в їх ефективності – покращується приріст і підвищується приживлюваність сіянців.

Золотоніські лісівники вже підготували необхідний інвентар та за перших сприятливих погодних умов розпочнуть цьогорічну лісокультурну кампанію.