Золотоношу відвідав міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов

2021 рік має стати знаковим для Золотоніської гімназії: планують відкрити басейн. На цьому наголосив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов, перебуваючи 9 березня на Черкащині з робочим візитом. Видання Золотоноша.City повідомляє, що першою, куди завітав високопосадовець, стала саме Золотоніська гімназія. Міністр разом із головою Черкаської облдержадміністрації Олександром Скічком ознайомилися з об’ємом робіт на будівництві басейну.

На завершення довгобуду потрібно 13,7 мільйонів гривень. Таку цифру було озвучено у ході спілкування урядовця з міськими посадовцями. Їх має вистачити, щоб завершити такий важливий і дуже потрібний об’єкт. За словами Золотоніського міського голови Віталія Войцехівського, басейн планують використовувати не тільки для учнів, а й для усіх жителів громади. Золотоніський басейн стане другим на лівому березі Черкаської області.

Під час перебування у Золотоніській гімназії директорка закладу Любов Денисюк провела для гостей міні-екскурсію, показавши оновлену їдальню, майстерні в автентичному стилі, розповіла про досягнення гімназистів, окреслила найактуальніші проблеми, зокрема забезпечення молодими спеціалістами. Однією з причин є недостатній рівень зарплати вчителя вищої категорії.

Міністр розвитку громад і територій України зазначив, що питання заробітних плат намагаються вирішити.

Гості разом із міським головою обговорили не тільки завершення будівництва басейну, а й інші міські проєкти. Віталій Войцехівський поділився планами розвитку громади на перспективу.