Центр надання соціальних послуг харчує людей у складних життєвих обставинах [ВІДЕО]

У Золотоніському центрі надання соціальних послуг готують обіди для пенсіонерів та людей з інвалідністю. Про це Суспільному розповіла завідувачка відділення денного перебування установи Олена Омельчик.

Їжу готують щодня, окрім вихідних. Для тих, хто не в змозі дістатись до центру самотужки, обід привозять додому. Започаткували таку акцію у листопаді торік.

На Черкащині для пенсіонерів готують обіди

Працівниці Золотоніського соццентру від ранку пораються на кухні. Щодня – різні страви. За словами соцпрацівниці Валентини Будюк, меню розробили за рекомендаціями медсестри:

“Пиріжки печемо, вінегрет, тефтелі, котлети, рибу – у нас різноманітне меню. Стараємося готувати, як удома, щоб були вони задоволені”.

На Черкащині для пенсіонерів готують обіди

За словами соцпрацівниці Антоніни Войденко, розвозять їжу в одноразовому посуді:

“Пакуємо по п’ять вареників і по два шматочки хліба. І загортаємо в кульочок, щоб усе було стерильно”

Серед тих, хто щодня очікує на обіди – 73-річна Надія Кобзаренко. Жінка погано пересувається, тому готувати самотужки не може:

“Привозять варенички, рагу, котлети, м’ясне. Гукають: чи ви живі, здорові там? Кажу: спасибі, що хвилюєтеся, жива”.

На Черкащині для пенсіонерів готують обіди

Їжу привозять і 92-річній Галині Батир. Для неї це – чи не єдина пожива за день:

“То котлети привезуть, то м’ясця, два кусочки хліба. Ну, я не наїдаюся. Немає в мене вже здоров’я готувати: що принесуть, те й поїм. А ввечері – чай”.

На Черкащині для пенсіонерів готують обіди

Ті, хто можуть пересуватися, по їжу приходять до соццентру:

“Ми розвозимо їжу для тих людей, які себе погано почувають. Це люди пенсійного віку і люди з інвалідністю. Їм важко пересуватися. Тим більше, зараз зима і погодні умови часто не дають дійти до нас”, – розповіла Олена Омельчик.

Послугу приготування й розвезення обідів фінансують із міського бюджету. За словами завідувачки, цьогоріч на це спрямували 240 тисяч гривень.