Депутати міської ради прийняли у комунальну власність громади два об’єкти

Позачергове засідання третьої сесії Золотоніської міської ради VIII скликання, що відбулося 30 грудня, проходило під головуванням міського голови Віталія Войцехівського за участі 15 депутатів та голови районної ради Бориса Євмини. Усі 9 питань порядку денного стосувалися передачі майна. Про це повідомляє видання Золотоноша.City.

Як зазначали керівники міської та районної рад, депутатам вдалося порозумітися і ухвалити важливі рішення, пов’язані, насамперед, з подальшим розвитком громад. Поки що йдеться про зміну підпорядкування таких об’єктів, як районний будинок культури та бібліотека для дорослих і дітей.

Після передачі будівлі РБК та частини майна буде змінено і його назву. Тепер це буде Золотоніський районний будинок культури Золотоніської міської ради. Ухвалено також позитивне рішення і по районній бібліотеці – про прийняття майна та понад 30-тисячного книжкового фонду. І тепер вона називатиметься: центральна бібліотека для дорослих і дітей Золотоніської міської ради. Депутати були також одностайними, ухвалюючи рішення про прийняття майна комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» у комунальну власність міської ради.

Досить важливим було рішення, що стосується використання об’єктів комунальної власності. Йдеться про те, щоб дозволити виконавчому комітету та його структурним підрозділам надавати у безоплатне тимчасове користування об’єктів комунальної власності: стадіони, будинки культури тощо районним органам влади і територіальним громадам Золотоніського району для забезпечення виконання покладених на них повноважень. Разом із передачею об’єктів у відділ культури Золотоніського міськвиконкому вводяться додаткові штатні одиниці: по бібліотеці – 7,1, по будинку культури – 20.

Під час ухвалення рішення Віталій Войцехівський наголосив, мова йде не про прізвища, а про штатні одиниці. Працівникам цих установ запропонують укласти трудові угоди на два місяці. Однак додаткового фінансування у міському бюджеті на ці потреби не передбачено.

Щодо передачі інших об’єктів: Золотоніської районної лікарні та районного стадіону «Колос», це питання часу. Як запевнив голова районної ради Борис Євмина, після новорічних свят розпочинають інвентаризацію по районній лікарні. Однак вона може затягнутися на два тижні, адже треба зробити опис всього майна, щоб потім по факту передати з однієї комунальної власності до іншої. Тож залишається дочекатися рішення депутатів районної ради.