За новорічними ялинками можна буде звертатися до Золотоніського лісгоспу

Лісівники Черкащини виростили на спеціальних плантаціях достатню кількість ялин та сосон, щоб забезпечити в повній мірі потреби населення до різдвяно-новорічних свят. У цьому році державні лісові господарства готові реалізувати 40 тисяч ялинок. Заготівля їх буде здійснюватися відповідно до попиту громадян, у тому числі  під час рубок догляду за лісом, що проводяться у молодих хвойних насадженнях.

Ціни на ялинки не змінилися у порівнянні з минулим роком і становитимуть в середньому від 60-ти гривень. Вартість традиційно буде залежати від висоти та якості дерева. Дорожчими будуть ялинки в контейнерах – від 200 грн., в залежності від висоти.

Маркування новорічних ялинок здійснюватиметься пластиковими бирками або самоклейними етикетками, які виготовляються зі спеціального паперу, що унеможливлює їх повторне використання, так як вони повністю руйнуються при спробі розклеювання. Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який вноситься у систему ЕОД (електронного обліку деревини). Бирка зі штрих-кодом містить інформацію про походження деревця – область заготівлі, назву лісозаготівельника та його підпорядкування. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру з уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті  https://open.ukrforest.com/.  або yalіnka.info. Якщо інформація на сайті відсутня, – це може свідчити про сумнівне походження ялинки.

Продаж  ялинок буде організований у всіх лісгоспах та лісництвах області. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торговельних майданчиках.

Кожен, хто захоче придбати ялинки за цінами «від виробника», зможе це зробити безпосередньо в лісових господарствах Черкащини.

Мешканці Золотоноші можуть скористатися послугами місцевого лісового господарства:

Золотоніський лісгосп
Адреса: 19736, с. Вільхи, Золотоніський район
тел.: (04737) 2-01-34.