У Золотоніській ОТГ обрали чотирьох старост [ФОТО]

26 листопада видалося знаковим для Золотоніської міської територіальної громади, адже сформовано її керівний орган – виконавчий комітет Золотоніської міської ради. У його складі є і старости, яких затверджено на третьому пленарному засіданні першої сесії, що відбулося саме цього дня. Про це повідомляє видання Золотоноша.City.

Беззаперечно, ключовими питаннями засідання було обговорення кандидатур на посаду старост 5 нових старостинських округів – сільських рад, які об’єдналися з містом Золотоноша. Усі п’ять кандидатур для затвердження, згідно із законодавством, запропонував головуючим на сесії – Золотоніський міський голова Віталій Войцехівський.

Тож, підтримали депутати ініціативу Віталія Олександровича і затвердили на посаду старости села Благодатне Дмитра Шевченка, який добре знає проблеми села, в якому народився і живе, за фахом – інженер, працював на керівних посадах – начальником дільниці.

Не викликала спорів і кандидатура Надії Хомут, яка отримала підтримку депутатів і тепер очолюватиме громаду села Крупське. Робота для неї не нова, адже до цього Надія Василівна працювала секретарем цієї ж сільської ради.

Ґрунтовну програму розвитку сіл Кропивна, Маліївка та Щербинівка презентував Олександр Кипич, який разом із сім’єю переїхав на малу батьківщину дружини у Кропивну, працює в німецькій європейській компанії на посаді регіонального менеджера зі збуту. За Олександра Вікторовича депутати проголосували майже одностайно, затвердивши старостою.

Не заперечували народні обранці і щодо іншої запропонованої на посаду старости сіл Коробівка, Кедина Гора та Снігурівка кандидатури Сергія Кожем’яко, який є корінним жителем Коробівки, за фахом- вчитель географії та біології.

А ось із затвердженням Наталії Сергієнко на посаду старости сіл Деньги та Хвильово-Сорочин думки розділилися. Місцеві обранці все ж знайшли компромісне рішення, щоб робота сільської ради не була призупинена, і затвердили Наталію Михайлівна виконуючою обов’язки старости до наступної другої сесії з усіма правами цієї посадової особи. Депутати взяли до уваги той факт, що вона обізнана з роботою, адже до цього працювала секретарем Деньгівської сільської ради.

Перша сесія Золотоніської міської ради завершила свою роботу. У ході її третього засідання депутати плідно попрацювали і затвердили структуру й штатну чисельність апарату міської ради та її виконавчих органів, утворили виконавчий комітет у складі 19 осіб, ухвалили рішення з усіх інших питань порядку денного, яких було 41.