Волонтери із Золотоноші завезли черговий вантаж на позиції ДУК [ФОТО]

У переддень Дня Гідності та Свободи золотоніські волонтери привітали воїнів на передовій черговою цінною та вкрай необхідною для них допомогою. Цього разу, окрім традиційних смаколиків для настрою, на фронт вони підвезли дійсно нагальні речі – 10 коліс у комплекті для військових джипів та машини швидкої медичної допомоги. Адресат незмінний –  Третя окрема рота Добровогольчого українського корпусу «Правий Сектор» та медичне управління Третьої окремої стрілецької роти.

Ініціатори поїздки та збору матеріалів – громадська організація “Національно-визвольний рух “Холодний Яр” на чолі зі Станіславом Піскуном. Активно долучились до події міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський, його заступник Олександр Флоренко, депутат міської ради Віктор Душка, а також колектив СТОВ “Нива” із Зорівки. Один із волонтерів – позивний “Турист” – сам пройшов чимало боїв на Сході. Він і лишився після поїздки на позиціях ДУК.

– Звісно, чим далі йде час, тим складніше організувати подібні ініціативи. Дякуючи Богу, досі лишаються небайдужі люди, котрі тримали і тримають руку на пульсі наших хлопців із 2014-го року і дотепер. Без зайвого галасу і вихвалянь. Особливо цінна їхня допомога у світлі позицій тих екс-волонтерів, котрі, як вони кажуть, “відійшли від цього”. Їхнє право. Але за Золотоношу все-одно радий – небайдужі люди є і вони нікуди не подінуться, – коментує подію керівник “Холодного Яру” Станіслав Піскун.

За словами волонтера, нині гурт активно співпрацює із Золотоніським МашБудом та його керівником Станіславом Лимарем, щоб найближчим часом забезпечити хлопців на передовій буржуйками. Саме ці нехитрі пристрої під час зими складатимуть чи не найбільший дефіцит на фронті.