На базі Центру соцдопомоги створюють відділення соціально-медичної реабілітації [ВІДЕО]

У Золотоніському центрі соцдопомоги облаштовують відділення соціально-медичної реабілітації. Тут зможуть отримувати допомогу люди з інвалідністю, ті, хто отримав травми чи переніс інсульт. Про це йдеться у сюжеті “Суспільне: Черкаси”.

Зі слів директорки центру Людмили Неліної, послуги у відділенні надаватимуть безкоштовно.

– До нас доєднається ще дев’ять навколишніх сіл. Усі, хто проживає на цій території, матимуть змогу відвідувати це відділення безкоштовно за призначенням лікаря”, – повідомила вона.

За словами директорки, заняття на спеціальному обладнанні допоможуть реабілітуватися людям, що мають діагноз дитячий церебральний параліч або інші порушення опорно-рухової системи, перенесли інсульт або ж отримали травми. У новому відділенні буде сім працівників. Нині вони проходять онлайн-навчання.
На Черкащині облаштовують відділення соціально-медичної реабілітації

Дітей та дорослих із інвалідністю у центрі соцдодомоги нині реабілітують у відділеннях денного догляду та денного перебування. Жителька Золотоноші Наталія Барчан сюди на масаж привозить 25-річну доньку із ДЦП. Раніше возила доньку до Харкова.

– Зараз дуже тяжко туди добиратись. А тут близько, зручно й ця допомога дуже потрібна для нас”, – зазначила вона.

Зі слів Людмили Неліної, приміщення відремонтували за рахунок місцевого бюджету. На це спрямували 250 тисяч гривень. Обладнання для установи передали доброчинники. Відділення має запрацювати наприкінці вересня.