Комфортне середовище: як у Золотоноші будують тротуари, ремонтують дороги та учаться жити без сміття

Міські господарники використовують кожну погожу днину, щоб зробити якнайбільше справ з благоустрою Золотоноші. Видання Золотоноша.City інформує, що в ніч з 18 на 19 серпня для одного з водіїв, які рухалися вулицею Благовіщенська, схоже, стала доволі неспокійною або занадто бурхливою. За невідомих обставин кермувальник зачепив електроопору, яка похилилася на проїжджу частину. Тепер усунення проблеми лягло на плечі енергетиків та комунальних служб міста.

 Працівники ПП «Базис плюс» здійснюють санітарне обрізання дерев вздовж пішохідної зони у районі машинобудівного заводу, яка незабаром отримає своє нове «обличчя». Місцеві мешканці дуже позитивно відгукуються про роботу комунальників, які вже дійшли до вулиці Євгена Півня. Лише після подрібнення гілля, прибирання решток і підмітання сміття вони приступають до наступного фронту робіт. Як зазначила директор підприємства Олена Козлова, подальше обрізання крони дерев займе не менше тижня, оскільки дерева тут стоять у два ряди. Задля безпеки робітників енергетики на деякий час відключають цей мікрорайон від електропостачання.

Ніяк не можна відучити золотонісців від викидання сміття, де їм заманеться. Хтось кинув маленький пакетик – виростає величезна купа. Директор КП «Міський водоканал» Сергій Кузнєцов розповів, що люди виносять гілля і рослинні відходи, складують сміття вздовж центральної вулиці, у районі дитсадка «Ялинка», на повороті до районного стадіону, біля сміттєвих баків на Шевченка, 211А та ін. А на Обухова, 48 комунальники встановили 8 контейнерів замість двох, які були раніше. Навіть це не допомогло. Все одно кидають під баками гілки, переповнені мішки з непотребом.

Як достукатися до свідомості завзятих хазяїв у власних дворах, які не переймаються чистотою і порядком поза ними? Вони мають зрозуміти, що для габаритного сміття існують великі, помаранчеві контейнери. «Міськводоканал» розробив графік їх вивезення. Тож, мешканці можуть підлаштувати прибирання своїх дворів під цей розклад. Особливо актуальним це стає в осінній період, коли вони масово впорядковують городи і прилеглу до будинків територію.

«Водоканалівці» ліквідували порив на міському водогоні на вулиці Пирятинська, який стався ще у неділю. Наразі вони усувають подібну проблему на вулицях Баха і Пушкіна. На останній з них доведеться знімати 3 плити дорожнього покриття, через що доведеться на кілька днів перекрити проїзд на перехресті Пушкіна – Піддубного. На зібранні також йшла мова про облаштування освітлення переходу від залізничного вокзалу до житлової зони кварталу №3.

Дорожники ПрАТ «Золотоношарембуд» готуються до асфальтування тротуару на вулиці Шевченка – від Благовіщенської до ДП «Златодар». Також планують здійснити ямковий ремонт дорожнього покриття на вулиці Ринкова, у районі третьої школи та під’їзду до дитячої лікарні. Серед своїх нагальних справ директор підприємства Володимир Клімов назвав і капітальний ремонт пішохідної зони вздовж Меморіального парку – від вулиці Новоселівська до Садового проїзду.

Час включення міського освітлення у вечірню пору перевели на 20 годину 30 хвилин.