Із 11 травня у Золотоноші запрацюють перукарні та салони краси

У місті планують відновити роботу перукарень, салонів краси, промислових магазинів, сервісних пунктів, літніх майданчиків кафе, барів та ресторанів, приватних стоматологічних кабінетів. Ці заходи передбачені на 11 травня. Хоча, ймовірніше, стартуватимуть вони 12, оскільки 11-го – вихідний день. Про деталі виданню Золотоноша.City розповіла начальниця управління економіки Вікторія Остроглазова.

– Нині ми узгоджуємо всі нюанси для запуску часткового пом’якшення карантинних обмежень, введених у місті з березня, – повідомила Вікторія Остроглазова. – Але відразу наголошую, ні 11, ні 22 травня карантин не завершується і золотонісцям, тим більше, підприємцям, варто дотримуватися заходів особистої безпеки. Наразі разом із спеціалістами Держпродспоживслужби розробляємо індивідуальні вимоги до кожного закладу з надання послуг населенню. 

Для прикладу, за її словами, у перукарнях клієнтів мають обслуговувати виключно за попереднім записом, а між наданням послуг відвідувачам має бути перерва мінімум у 15 хвилин. При цьому, вони не повинні контактувати одне з одним і не більше одного клієнта на 10 квадратних метрів. Якщо виникає черга, дотримуватися соціального дистанціювання зовні салону чи перукарні. На вході до закладу має стояти антисептик з вмістом діючої речовини чи спирту понад 60%. Усі мусять перебувати в приміщенні виключно у респіраторі чи масці, які прикривають ніс і рот, а працівники перукарні ще й у рукавичках. Відстань між клієнтами – понад два метри. Після кожного клієнта треба проводити дезінфекцію і прибирання поверхонь, з якими він контактував, а також інструментів багаторазового використання.

Наразі важливим для підприємців є використати решту робочих днів цього тижня для узгодження дозволів на діяльність в управлінні економіки та Держпродспоживслужбі. Управління економіки просить перевірити наявність у суб’єктів господарювання такої документації: погодження режиму роботи з виконавчим комітетом Золотоніської міської ради; заяви, яка оформляється у Центрі надання адміністративних послуг, який тимчасово працює з понеділка до четверга з 8.00 до 13.00, вул. Незалежності, 40, телефони для довідок: 2-26-60, 2-37-70.

Усі торгові точки з продажу продуктів харчування, кафе, ресторани, бари, в яких є відкриті літні майданчики, мають бути зареєстровані як оператори ринку харчових продуктів Золотоніським районним управління Держпродспоживслужби, вул. Черкаська, 95 (наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України №39 від 10.02.2016).

Власники суб’єктів господарювання, які не мають погодження режиму роботи та не зареєстровані в управлінні Держпродспоживслужби, не матимуть права на роботу закладу.

Відповіді на питання, які хвилюють представників золотоніського бізнесу, та уточнення можна отримати, набравши номер телефону управління економіки: 2-38-50.