“Мешканці міста і району прислухалися до всіх порад”, – начальник Золотоніського відділу поліції

Великодні дні на Золотоніщині пройшли доволі спокійно, випадків порушення карантину не зареєстровано. Наразі правоохоронці мають стежити за дотриманням громадського порядку і карантину у поминальні дні. Адже тимчасово, з 22 квітня і до скасування обмежувальних заходів, на території Золотоноші закриті кладовища для відвідування людей. Про це Золотоноша.City повідомив керівник відділу поліції Олександр Охріменко:

– Хочу відзначити, що святкування Великодня на Золотоніщині пройшло дуже спокійно. Цьому, вважаю, сприяла велика роз’яснювальна робота з боку міської та районної влади, поліції, публікації у ЗМІ та соціальних мережах про обов’язкове дотримання умов карантину. Спільна робота принесла позитивні результати. Та й мешканці міста і району прислухалися до всіх порад, тому й великих проблем під час охорони громадського порядку і дотримання карантину не виникало. У храмах не було великого скупчення людей. З відповідальністю та розумінням до обмежень поставилися місцеві священники. Усе відбувалося в рамках закону, тож протоколів не було.

Щодо нинішньої криміногенної ситуації, то вона стабільна. За святкові дні до поліції надійшло найменше звернень. Так, за добу з 19 на 20 квітня зареєстровано лише 6 звернень. Раніше бувало й за 40. Враховуючи, що населення міста й району сягає близько 70 тисяч, то це – неочікуваний, але досить приємний момент. Люди стали свідомішими і, перебуваючи на карантині, дотримуються закону. Ці 6 звернень – малозначимі і великої уваги не потребують. Окрім декількох випадків.

На вечір 19 квітня були виклики через побутові сварки. Там трохи перебрали з алкоголем. Ще на одне повідомлення про внесення гербіцидів, які шкодять бджолам, поліція відразу ж відреагувала. Проте людини, як проводила обприскування, на той момент вже не було. Наразі за цим зверненням проводиться чергова перевірка.

Хочу сказати, що поліція завжди в роботі. Тепер будемо стежити за дотриманням громадського порядку і карантину, виконуючи розпорядження керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня щодо протидії поширенню коронавірусу у поминальні дні. З 22 квітня і до скасування обмежувальних заходів у Золотоноші мають бути закриті кладовища для відвідування людей. Крім випадків, коли здійснюється поховання померлого з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, участі не більше 10 осіб та відстані між присутніми не менше, ніж 1,5-2 метри. Тож ми маємо забезпечити обмеження доступу на кладовища, збільшивши кількість патрулів.

Тож, велике прохання до людей з розумінням поставитися до роботи поліції і не порушувати умов карантину, щоб захистити себе та своїх рідних від інфікування.