У Золотоноші запустили виробництво масок [ФОТО, ВІДЕО]

Ось уже два тижні як золотоніські вчителі, вихователі та соцпрацівники перетворилися на швачок. Так міська влада міста вирішила проблему з нестачею захисник масок для працівників різних місцевих структур та пересічних громадян. Як відшивають маски, у своєму сюжеті розповіло Суспільне.Черкаси на прикладі Золотоніського центру соціальної допомоги.

Працівники Золотоніського центру соцдопомоги шиють захисні маски. Зі слів директорки установи, за два тижні виготовили 700 масок. Матеріалом їх забезпечує міська влада та доброчинники.

Сімсот масок виготовили соцпрацівники на Черкащині

Працівники Золотоніського центру соцдопомоги роблять заготовки для масок. Відрізки складають у декілька шарів. Працюють над масками шість працівників центру соцдопомоги. Одна з них, Олена Омельчук розповідає, що під час карантину у них звичний робочий день із восьмої до сімнадцятої:

– Раніше ми з таким не стикалася, слава Богу. Але якщо є потреба, то ми допомагаємо у будь-якому випадку. Це не важко робити, якщо розумієш, що це треба, то нам не страшна будь-яка робота. Заготовок робимо досить багато для того, щоб прискорити роботу. Ми маємо допомагати.

Сімсот масок виготовили соцпрацівники на Черкащині

Марина Головко з дому принесла власну швейну машинку. Жінка зшиває поворозки для масок:

– Із марлею було краще працювати. А із цим матеріалом – важко. Якийсь він “не слухняний” – не складається. Але намагаємося гарно робити – рівненько шити.

Сімсот масок виготовили соцпрацівники на Черкащині

Масками центр соцдопомоги забезпечуватиме своїх працівників, медиків та комунальників, – говорить Людмила Неліна:

– Соціальні працівники теж працюють із групою ризику – із пенсіонерами, які можуть найбільше постраждати. Тому нам на початковому етапі і було придбано марлю за кошти місцевого бюджету. Тільки за власним бажанням, без примусу, хто з членів колективу виявив бажання, долучилися до цього проекту.

Зі слів Людмили Неліної, працівники центру наступного тижня розпочнуть шити ще й хірургічні халати та респіратори.