Золотоніський лісгосп у цьому році вже висадив 30 гектарів лісу

У Золотоніському лісгоспі триває лісокультурна кампанія. Розпочалася вона раніше, ніж зазвичай, у зв`язку зі сприятливими для садіння лісу погодніми умовами. Цьогоріч тут проведуть лісовідновлення на загальній площі 95 гектарів, з них створять лісових культур на 59 гектарах, природне поновлення проведуть на 36 гектарах. Наразі лісівники вже заліснили площу 30 гектарів.

Золотоніські лісівники, як і решта лісогосподарських підприємств області, працюють у напрямку збільшення кількості видів деревних та чагарникових порід. Головною лісоутворюючою породою для підприємства залишається сосна звичайна, сіянців якої для цьогорічної лісокультурної кампанії виростили 820 тисяч. Також висаджують сіянці дуба звичайного, горіха чорного, акації білої.

На підприємстві заготовлено 1253 кілограми лісового насіння.  Тож лісгосп повністю забезпечений і посівним матеріалом, за допомогою якого планують засіяти лісові розсадники на загальній площі 1,2 га.

– Садіння лісу цьогоріч розпочали ще з середини лютого. Найбільше висадимо сосни звичайної, проте, з метою відходу від  монокультур, цьогоріч вводимо дуб бореальний та березу повислу», – зазначив директор Золотоніського лісгоспу Микола Бас.

За словами головного лісничого Ігоря Міщенка, всі сіянці вже кілька років поспіль перед посадкою обов’язково обробляються суперабсорбентом із стимуляторами росту. Це спеціальний гель для обробки коренів. Він накопичує вологу і віддає її рослині в засушливі періоди, а також відлякує шкідників. Цей рік не є виключенням, адже в лісгоспі переконалися в ефективності цих препаратів, завдяки використанню яких  покращується приріст і підвищується приживлюваність сіянців.