Золотоніські школярі мають 50% знижку на проїзд у міському автобусі

Золотоніська малеча, котра навчається у початкових класах міських шкіл, має 50- відсоткову знижку на проїзд у громадському транспорті. Тобто, дітки 1-4 класів оплачують за квиток не 7 грн, а 3 гривні 50 копійок. Про це потурбувалися чиновники міської ради, депутати та керівництво міського відділу освіти. Завдяки їхнім спільним діям кошти за проїзд дітей виділені з міського бюджету відповідно до програми «Турбота». Щомісяця вони потрапляють на рахунок товариства-надавача послуг перевізника, ПрАТ «АТП-17112». Про це повідомляє видання Золотоноша.City.

Щоб школярик сплачував лише 3,5 гривні, батьки теж повинні докласти трішечки зусиль. Перше – взяти довідку з навчального закладу про те, що дитина дійсно у ньому навчається. Потім звернутися до керівництва автотранспортного підприємства із заявою, додавши довідку та фото учня. В АТП видадуть проїзний квиток.

За словами начальника міського відділу освіти Ольги Строкань, деякі батьки практикують оформлення проїзних документів на місяць, дехто – на два-пів року. Вартість такого квитка – 145 гривень на місяць. Рівноцінну суму на кожну дитину сплачують і з міської казни. Таких «пільговиків» у міському транспорті щодня від 30 до 40 пасажирів.

 – Ці заходи, можливо, й спричинили у деякій мірі складнощі для батьків, – констатує Ольга Миколаївна. – Але ми бачимо реальну картину перевезень і платимо в АТП за конкретних 30-40 дітей. До цього нам виставляли рахунки за кількасот перевезених дітей за місяць. Зауважу, що квиток дійсний лише у робочі дні, коли діти відвідують навчальні заклади.