У Золотоноші реалізують два соціальні проекти в партнерстві із Британською Радою

У наступному році за підтримки Британської Ради шкільний колектив Золотоніської гімназії продовжить облаштування паркової зони, розташованої поблизу навчального закладу. Про це інформують у службі в справах дітей, молоді та спорту. Влітку активні батьки та вчителі стали учасниками тренінгів у рамках програми «Активні громадяни», що були проведені за підтримки Черкаської міської організації «Вільний простір».

«Активні Громадяни» – програма Британської Ради у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. У світі проект стартував у 2009 році та реалізується більше ніж у 68 країнах.  За цей час було започатковано більше 9300 проектів соціальної дії по всьому світу. В Україні програма “Активні Громадяни” працює з 2014 року і за цей час реалізовано понад 1050 проектів соціальної дії. Вони охоплюють теми розвитку громад, інклюзії, безпеки, мистецтва, неформальної освіти, міжкультурних та діалогових ініціатив.

2 соціальні проекти  будуть реалізовуватися і в нашому місті вже навесні 2020 року. Вони розроблені вчителями та батьками гімназії у співпраці з міською службою у справах дітей, молоді та спорту. Британська Рада виділить 28 тисячі гривень на їхню реалізацію. Планується встановлення інклюзивної гойдалки та облаштування місця для арт-занять у парковій зоні, якою опікується шкільна громада. Це буде осередок спільної творчості, місце для спілкування різних поколінь, територія самовдосконалення та пізнання, місток для взаємодії поколінь, інклюзії людей та їх думок.

Проект спрямований на створення арт-майданчика, облаштованого з використанням природніх ресурсів, відкритого середовища для оволодіння навичками, різними техніками декоративно-ужиткового мистецтва, спілкування на відкритому повітрі людей різних вікових категорій.