На об’їзній трасі уклали перший шар асфальту [ВІДЕО]

Перший шар асфальту уклали на дорозі, яка пролягає в об’їзд Золотоноші в напрямку  Києва. Мова йде про шлях Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь, що на території Черкаської області. Цьогоріч планують відремонтувати 4 кілометри. На це в серпні з держбюджету спрямували 226 мільйонів гривень. Про це “UA:Черкаси” повідомив заступник начальника Служби автодоріг області Денис Труденко.

На дорозі укладають щебенево-піщану суміш та вирівнюють поверхню. Регулюють процес за допомогою спеціального пульта, – говорить майстер із ремонту шляхів Олександр Язвенюк. Потому укладатимуть три шари асфальту сумарною товщиною 25 сантиметрів, розповідає робітник Андрій Івженко. Чоловік тут працює із середини вересня, коли розпочали реконструкцію шляху.

За планом, шлях розширять, на спусках і підйомах облаштують водовідведення, на розв’язках буде освітлення. Як ще зміниться дорога, розповідає інженер Максим Канюка. Загальна протяжність дороги Н-08 державного значення – 644 кілометри. Із них – у межах Черкаської області 88 кілометрів.

Далекобійник Сергій Шмагун цією дорогою їздить до Кропивницького. Каже, весь шлях вкритий ямами та вибоїнами. Цю дорогу збудували у 80-их роках минулого століття, каже Денис Труденко, заступник начальника служби автодоріг області. Додає: із того часу, це перший капремонт шляху.

Зі слів Дениса Труденка, у 2020 мають відновити ще 8 кілометрів цієї дороги. Гарантійний термін капітально відремонтованого шляху становитиме  10 років.