Пиріг з рук нардепа, обрання королеви, танцювальні батли: Золотоноша відзначила іменини

21 вересня Золотоноша відсвяткувала 443-ю річницю. Організатори змінили концепцію проведення свята і поєднали День міста з проведенням фестивалю патріотичної пісні «Героям слава» та фестивалем чорнобривців. Як інформує Золотоноша.City, програма заходів була більш ніж насиченою, у конкурсах взяло участь ледь не все місто, голосування за переможців змагань відбувалося наживо.

Із самого ранку Золотоношу чепурили квітковими композиціями, у парку Шевченка розгорнули локації для дітей, виїзну торгівлю, продукцію золотоніських харчових підприємств.

Близько 11-ої години святково вбрані містяни гуртувалися біля пам’ятного знака «Танк» на парад вишиванок. Урочисту колону очолили прапороносці місцевої військової частини. Далі – керівництво міста, народний депутат Олександр Скічко та обранці обласної і міської рад, очільники золотоніських підприємств. Святковою ходою учасники маршу вишиванок пройшли трояндовою алеєю, до площі Героїв Майдану, де відбулося урочисте зібрання. Тут міські, обласні та народні обранці відзначили багатодітну родину Олега та Наталії Горяченків, «золоту пару» Анатолія та Ніну Савенків, молодят Олександра та Аліну Москаленків, грошовими сертифікатами – кращого господаря приватного сектора Олександра Воробйова, хазяйновитих мешканців багатоповерхівки №247 А по вул. Шевченка.

 

Далі містян запросили на першу локацію – дефіле у вишиванках. Дефіле по кількаметровій «червоній доріжці» на площі Героїв Майдану у Золотоноші проходило вперше, тож охочих продемонструвати національний одяг було небагато, проте за них можна було голосувати прямо на місці, кинувши у скриньку порядковий номер учасника. Переможницею, завдяки таємному голосуванню глядачів, визнали спеціаліста управління праці і соціального захисту населення Таїсію Величко.

 

Поступово містяни перемістилися до фонтанів, де їх частували пирогом. Створювали пекарське диво відомі у Золотоноші люди. Їх одягли у кухарську форму, яка личила новоствореним пекарям. Пиріг видався насиченим і красивим, бо до нього доклали усі свої вміння і кулінарний талант народний депутат України Олександр Скічко, міський голова Віталій Войцехівський, депутати обласної ради – Владислав Кулініч та Вадим Гайович, представник дружньої Іспанії Франциско Гонсалес, керівник агрофірми «Маяк», Герой України Микола Васильченко, генеральний директор ТОВ «ФЕС УКР» Сергій Четверов, директор ДП «Златодар» Валерій Буркацький, голова правління райСТ Володимир Давиденко та головний технолог споживного товариства Жанна Старухіна, народні артисти України – Ніна Мирвода та Анатолій Гнатюк,заслужений діяч культури України Геннадій Синьоок, заслужені артисти України – Астрая та Юрій Васильківський, драматург Богдан Гнатюк та кухар гімназії Галина Дикальчук. Спостерігали за  за процесом щедрого присмачення фруктової випічки мало нагоду багато містян.

   

Потому гостей запросили на співочу локацію «Караоке на фонтані». Переможниця, учениця школи № 2, Ольга Різніченко, своїм неймовірним вокалом спромоглася зібрати майже тисячу гривень. Всім учасникам співочої станції презентували подарунки від Золотоніької міської ради.

 

До святкувань з нагоди Дня народження Золотоноші та Фестивалю чорнобривців долучилися і місцеві салони краси: «Мілена», «Ейфорія», «К-studio», «Рита» та «Сакура». Протягом трьох годин майстри-перукарі на очах у перехожих створювали образ королеви фестивалю. Глядачі спостерігали за роботою спеціалістів і голосували за них онлайн. Королевою фестивалю, за результатами голосування, стала модель від салону краси «Рита» (власниця – Маргарита Маркарян). Вона отримала сертифікат на суму 5000 гривень.

У парку тим часом відбувалися різноманітні майстер-класи від працівників Будинку дитячої та юнацької творчості. Тут же працював і територіальний центр. Вони вчили гостей свята гончарному мистецтву, разом із соцпрацівниками золотонісці розмальовували і смакували солодкі пряники.

 

Вражали виставки майстринь ГО «Мистецький дім», милував очі фотоконкурс «Чорнобривцева Золотоноша». Ідея: представити  фото  квітучої Золотоноші і її майбуття – дітей. За роботи можна було голосувати наживо.

По обіді всі перемістилися до Міського будинку культури, де міський голова Віталій Войцехівський та народні і заслужені артисти відзначили переможців фестивалю патріотичної пісні «Героям слава» та фестивалю чорнобривців. Вісім найкращих вокалістів, за результатами фестивалю пісні, були відзначені грошовими преміями на загальну суму 20 тисяч гривень. Також не забули і про заохочувальні призи. Відомі зірки української сцени Анатолій Гнатюк, Ніна Мирвода, Астрая та переможці вокального конкурсу запалили на концерті, який присвятили іменинам Золотоноші.

Та на цьому новинки не завершилися. Усе місто захопив танцювальний батл. Золотоніські хореографи – Юлія Гончарук, Владислава Шевченко, Людмила Кондратенко, Людмила Гринь, Вікторія Кошіль, Анна Петренко, Світлана Величко, Ірина Кузнєцова, Богдана Сліпощон та Ольга Єрмолаєва підготували 8 креативних колективів. За звання найкращої танцювальної команди боролися: табір «Максимум» та студія танцю «ДансМайстер»; зош №5 та загальноосвітня санаторна школа-інтернат; зош №6; дошкільні установи міста; вчительський та батьківський колективи СШІТ №2 та зош №3; коледж ветеринарної медицини; гімназія ім. Скляренка; БДЮТ та СШ №1. Вони виконали 2-5-хвилинні композиції, які підготували заздалегідь.     Глядачі голосували онлайн. Найбільше схвальних відгуків отримав колектив зош №6 за танцювальну композицію «Любов об’єднує серця» (керівники – Людмила Гринь і Вікторія Кошіль). У якості призу команда-переможець отримала торт та грамоту з рук депутата облради Вадима Гайовича та переможця проекту «Подіум» Максима Середи. Ввечері місто продовжило танцювати на святковій дискотеці.

     

За словами міського голови Віталія Войцехівського, свято вдалося. І це – не лише заслуга однієї людини, всі доклали зусиль, аби Золотоноша вкотре подивувала. Наше свято, яке ми маємо змогу відзначати впродовж трьох днів, відбувається завдяки підтримці наших друзів:  молодіжного табору «Максимум»; Державного підприємства «Златодар» та його керівника Валерія Буркацького; Благодійного фонду «Разом» мецената  Людмили Русаліної; Героя України Миколи Васильченка, ТОВ ПІІ «Еконія» на чолі з Іриною Варагаш, голови правління РайСТ Володимира Давиденка; керівника ТОВ фес Укр Сергія Четверова; депутатів обласної ради Віктора Полозова, Владислава Кулініча та Вадима Гайовича; депутатів міської ради Андрія Штанька, Владислава Восколовича, родини Мірошників.