Рекреаційні пункти довкола Золотоноші відтепер можна знайти на GoogleMaps

Для того, щоб подорожувальникам та гостям Черкащини було легше знайти місце для культурного відпочинку в лісі, відтепер створено зручний сервіс у інтернеті. Обласне управління лісового та мисливського господарства презентувало відповідний розділ на Google Maps, завдяки якому можна дізнатися точні координати усіх рекреаційних пунктів.

Не минули і ліси довкола Золотоноші. Тут нині функціонують 11 відповідно обладнаних для відпочнку пунктів: “Берізка”, “У дубках”, “Сосняк”, “Дубки”, “Козацька криниця”, “Сікач”, “Бухта Ялинська”, “У соснах”, “Садиба”, “Холодок”, “Два джерела”. Загалом в лісах області розташовано понад 200 рекреаційних пунктів різної пропускної спроможності. Розташовуються вони зазвичай в найбільш відвідуваних місцевими жителями ділянках лісу, або ж, найчастіше, вздовж трас та автомагістралей.

Як зазначають лісівники, робота щодо створення рекреаційних пунктів триває постійно, адже Черкащина багата на мальовничі лісові краєвиди та місцини. Їх треба постійно облаштувати усім необхідним для відпочинку місцевого населення та туристів. Такі заходи, в свою чергу, сприяють захисту лісу від можливих пожеж та від забруднення побутовими відходами.