У Вільхівському лісі з’явилася пізнавальна екологічна стежка [ФОТО]

У лісовому масиві Золотоніського лісгоспу з’явилась цікава новинка – екологічна стежка, що має на меті просвітницьку місію. Пролягає вона у Вільхівському лісництві лісовими кварталами 76, 78 та 112. Першими пройшлися нею школярі Коробівського шкільного лісництва.

Протяжність стежки майже два кілометри. Розташовано на ній шість інформаційно-просвітницьких зупинок, кожна з яких має свої особливості. Головна мета цієї стежки – ознайомити всіх охочих з етапами зростання лісових насаджень.

Першу екскурсію для учнів Коробівського шкільного лісництва новоствореним лісовим маршрутом провели головний лісничий Золотоніського лісгоспу Ігор Міщенко та лісничий Вільхівського лісництва Павло Міщенко. Лісівники розповіли школярам про біорізноманіття лісу, роль екосистеми в житті людини, про турботливе господарювання лісівників та примноження лісових масивів. Упродовж всього маршруту діти мали можливість побачити різновікові лісові культури, дізналися про процес їх вирощування та догляди за ними.

На одній із зупинок учні мали змогу подивитися на лісові культури, що були створені саме Коробівським шкільним лісництвом. Побачити результат своєї праці, як маленькі тендітні саджанці ростуть, розвиваються, а з часом перетворяться на могутній ліс – це надзвичайно приємно, – говорять школярі.

Наприкінці маршруту усіх чекав рекреаційний пункт «У дубках». Тут кожен мав можливість перепочити в затишних альтанках, а найбільш допитливі мали змогу дізнатися ще чимало цікавої інформації про життя лісу, небезпеку лісових пожеж, лісовий етикет – із встановленої наглядної агітації.

– За численними буденними лісогосподарськими справами ми не забуваємо й про виховання підростаючого покоління, саме тому й створили екологічну стежку. Насправді ж кожен охочий може пройтися цим маршрутом, помилуватися неймовірними лісовими пейзажами та, звісно, дізнатися багато цікавої та корисної інформації, адже на кожній зупинці ми встановили інформаційні аншлаги, ­– говорить головний лісничий Золотоніського лісгоспу Ігор Міщенко.

Золотоніські лісівники сподіваються, що новостворена екологічна стежка стане ще одним улюбленим місцем відпочинку для жителів навколишніх сіл. Наголошують на тому, що вони завжди радо йдуть на зустріч громаді, створюють рекреаційні пункти в лісових масивах та поблизу них, щоб відпочивальники почували себе комфортно, отримували задоволення від перебування у лісі й при цьому не шкодили йому.