Золотоніських лікарів привітали із професійним святом [ФОТО]

День медичного працівника – це професійне свято всіх без винятку працівників галузі охорони здоров’я в Україні. Цього дня медсестри, акушери, санітари, лаборанти, фельдшери, лікарі отримують привітання та слова подяки від пацієнтів за свою нелегку і вкрай відповідальну роботу. Напередодні професійного свята золотоніська громада у міському Будинку культури вітала медпрацівників комунального закладу «Золотоніський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». Про це інформує громадсько-політична газета “Златокрай”

На урочистості завітали міський голова Віталій Войцехівський та його заступники –Олег Масло і Мар’яна Ніщенко. З вітальним словом до колег звернулася очільниця міської армії медиків Віра Антонова. З нагоди професійного свята вона відзначила грамотами кращих працівників: медсестру Світлану Божко, лікаря-педіатра амбулаторії №3 Надію Курило, водія Володимира Жилу, лікаря-педіатра амбулаторії №2 Ольгу Суворова, медсестру Оксану Семенчук та молодшу сестру медичну Світлану Гриценко.

Не минулося цього і без невеликого скандалу. У переддень свята адміністрація КНП «Золотоніська районна багатопрофільна лікарня» Золотоніської районної ради запросила міську владу на урочистий концерт, який мав відбутися 14 червня в районному Будинку культури. Традиційно з міського бюджету було виділено кошти на придбання подарунків та підготовлені почесні грамоти для нагородження медиків за довготривалу і сумлінну працю.

Щоб домовитися про всі нюанси урочистостей, 13 червня працівники міського відділу культури зателефонували до колег з району. На тому кінці проводу їм повідомили, що представників міської влади в сценарії не передбачено. Відповідальні особи зв’язалися з виконуючим обов’язки директора підприємства Сергієм Примаком, за підписом якого і надійшов лист-запрошення. Він пояснив, що візит та вітання від міської влади потрібно, насамперед, погодити з головою Золотоніської районної держадміністрації Олександром Лісовим. Постало питання: якщо так не хотіли бачити міську владу, навіщо було запрошувати? І чому медики стали заручниками чиїхось амбіцій? Невже люди, які бережуть і рятують наші життя, не заслужили на звичайне привітання хоча б у професійне свято?!

Тож, аби через таку пиху районних посадовців не страждали висококласні спеціалісти своєї справи і щоб не залишити поза увагою людей, яким золотоніська громада завдячує щоденною увагою і турботою, секретар міської ради Наталія Сьомак вирушила безпосередньо на робочі місця винуватців свята: лікаря-статистика інформаційно-аналітичного відділу Валентини Федорченко, лікаря-невропатолога поліклінічного відділення Наталії Головачук та медичної операційної сестри Інни Моторної. Вона й привітала їх з нагоди урочистої дати.

За інсайдерською інформацією, причиною недопуску до привітань міської влади міг стати приїзд на свято народного депутата Владислава Голуба. Адже часто на зібраннях за участю парламентаря зазвичай лунають традиційні «закиди» до міської ради, що вона не виділяє кошти для цієї лікувальної установи. Хоча за поточний рік на її потреби вже виділено понад 12 мільйонів гривень.