На території міста працює два пункти обігріву [ФОТО]

У зв’язку з пониженням температури повітря, погіршенням погодних умов та згідно з розпорядженням міського голови, у Золотоноші діють два стаціонарних пункти обігріву для населення: на території центральної районної лікарні і в Центрі соціальної допомоги, по вулиці Благовіщенська. Як повідомив громадсько-політичній газеті “Златокрай” начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Сергій Зубенко, ще один пункт (пересувний) задіюватиметься у разі необхідності.

У Центрі соціальної допомоги діє цілий блок обігріву, де люди можуть відігрітися, помитися, поїсти та випрати одяг.

– Після Різдва, з 7-го на 8-е січня, до нашого центру карета «швидкої» привезла чоловіка у стані сильного алкогольного сп’яніння. На ранок він прокинувся, виявилося, що проживає у Новодмитрівці. У дорогу йому дали комплект чистої білизни і 5 гривень на проїзд, – розповіла директор закладу Людмила Неліна. – А так щодня приходять наші клієнти в повному складі, близько двадцяти осіб.

«Наші клієнти» у розумінні Людмили Тіборівни – це жителі міста, які потрапили в скрутні життєві обставини. Вони знають, що тут можна пообідати, зігрітися, подивитися телевізор і навіть підстригтися. Пообідати – це означає мати страви на перше, друге і гарячий чай, причому котлета, риба чи печінка – у постійному меню. Пункт обігріву функціонує протягом робочого дня (з 8-ої до 17-ої) з понеділка до п’ятниці.

До приймального відділення центральної районної лікарні найчастіше навідуються безхатьки і хронічні алкозалежні. Проте, різниця в тому, що відділення приймає ще й потерпілих, хворих людей і межує з травматологією. Коридор очікування набуває небувалих ароматів, а медпрацівники по черзі вгамовують шумний контингент.
– Вони ночують на зручних диванах і зранку йдуть у своїх справах. Ці дивани вже не відмиваються дезрозчинами і запах у приймальному відділенні стоїть стійкий та далеко не фіалковий, – розповідає старша медсестра приймального відділення Зоя Легенька. – Ми нікому не відмовляємо у прихистку. Коли великі морози, у нас щоночі хтось перебуває: люди приходять самі або їх привозить «швидка». Проте це сусідство не комфортне для хворих, які до нас прибувають.
Незручність виникає для пацієнтів, коли, м’яко кажучи, безхатько, який не любить приймати ванні процедури, спить на дивані, де можуть привезти та покласти хвору дитину, впевнена Зоя Вікторівна.

У разі значного пониження температури, містяни можуть зігрітися та випити гарячого чаю в одному з пунктів обігріву.