Комунальники обговорили стан тротуарів, проблему бурульок та освітлення вулиць

На черговій нараді керівників комунальних служб, що зазвичай проходить щосереди під очільництвом першого заступника міського голови Олега Масла, пріоритетна увага приділялася стану міських тротуарів. Якщо покриття вулиць перебуває у задовільному стані, то тротуари потребують негайного очищення. Такі слова посадовця цитує громадсько-політична газета “Златокрай”.

Саме з цієї причини господарники обговорили можливість застосування льодоколу. Як працюватиме механізм та яка результативність його роботи – зможемо оцінити вже згодом. Однак спеціалісти відділу контролю за благоустроєм управління ЖКГ зобов’яжуть власників торгових точок очистити від льодового насту прилеглу територію.

За словами очільника ПрАТ «Золотоношарембуд» Володимира Клімова, безсніжний період початку січня був використаний для посипання протиожеледною сумішшю другорядних вулиць. Зокрема, відпрацьовувалися звільнені від транспорту проїзди біля промислових підприємств, що мали виробничі канікули. Наразі обидва спецавтомобілі КДМ проходять технічний огляд та ремонт.

Температурні каруселі спричинили утворення льодяних бурульок на дахах багатоповерхівок. Обслуговуюча організація ПрАТ «Янтарь» не має спеціальної вишки для їхнього обрубування. Тому, щоби вберегти перехожих та мешканців багатоповерхівок від небезпечного падіння льоду з висоти, найнебезпечніші місця огороджені сигнальними стрічками. Також, за словами керівника Володимира Гончара, на кожному під’їзді будинку двірники розмістили оголошення-попередження.

Енергетики ТОВ «380 В» провели увімкнення підстанцій, де відбулося відключення автоматики. Олег Масло поставив задачу заступнику директора Володимиру Восколовичу – замінити перегорілі лампи у світильниках на центральній площі міста.