База лікарні поповнилась дерматоскопом для профілактики раку

Розпізнати рак шкіри на ранньому етапі відтепер можна буде золотоніській ЦРЛ. Сучасний метод діагностики новоутворень без оперативного втручання будуть проводити за допомогою спеціального приладу – дерматоскопу. Про це повідомляє громадсько-політична газета “Златокрай”.

Придбаний пристрій за кошти обласного бюджету за сприяння депутата обласної ради Владислава Кулініча. За його допомогою дерматоскопа можна оцінити стан і структуру утворень, а також з’ясувати чи є родимка доброякісною. У випадках раннього виявлення злоякісних утворення цій методиці немає рівних. Вона рекомендована тим, у кого є понад 5 родимок на тілі. Процедуру можна робити всім, її застосовують навіть для обстеження вагітних, жінок, що годують груддю, а також дітей.

Крім цього, дерматоскопом можна діагностувати пігментні невуси, кератоми, гемангіоми, сонячний кератоз, папіломи, бородавки й інші шкірні утворення.

Донедавна у Золотоноші дерматоскопію можна було пройти лише у приватних лікарів. Як зазначив лікар-дерматовенеролог Віталій Побиванець, за період його тридцятирічної роботи, це – перше придбання нового приладу для цієї служби.