Золотоніські спортсмени здобули золото на чемпіонаті світу з пауерліфтингу [ФОТО]

Минулого вік-енду Україна вперше прийняла у себе чемпіонат світу з пауерфлітингу та окремих вправ під патронатом федерації GPA-IPO. Змагання відбулися протягом 23-25 листопада у Києві, зібравши 550 спортсменів із 25 країн. Нагоду взяти участь у такому серйозному турнірі не змарнували і двоє представників золотоніського спортивного клубу “Центуріон”, відзначившись в результаті гарними досягненнями.

Микола Лада та Юлія Пономаренко завітали на форум у складі збірної Черкас під проводом тренера Олександра Байди. Він – нині діючий паурліфтер, проте на цьому чемпіонаті виступив у ролі тренера. Кожен із його п’яти підопічних привіз свої нагороди з турніру.

Взагалом на чемпіонаті світу спортсмени змагалися у власне пауерліфтингу (триборство у вигляді присідань, станової тяги та жиму лежачи), push-pull (двоборство – станова тяга та жим лежачи), а також в окремих видах вправ.

Тендітна Юлія Пономаренко у категорії 48 кілограм підняла на біцепс штангу вагою 27 кг, що становить більше половини її ваги. Таким чином вона здобула не лише золоту медаль світової першості, а й отримала звання Майстра спорту міжнародного класу. Попереднє звання (майстер спорту) Юлії надали зовсім нещодавно, за підсумками Кубку України. Займається пауерліфтингом вже третій рік. Внаслідок невеликого ушкодження спини мусила тимчасово перейти виключно на вправи із біцепсом, в яких і здобула ці результати.

Читайте також: Вихователь “Калинки” виконала норматив КМС на чемпіоні України з пауерліфтингу [ФОТО]

Її колега Микола Лада у категорії 90 кілограм підняв штангу вагою 67,5 кг, також здобувши перемогу. Пауерліфтингом він займається лише рік. До цього – п’ять років у бодібілдингу.

Окрім визначальної ролі свого тренера і спортивної бази, золотоніські спортсмени нині висловлють подяку за фінансову допомогу та підтримку міському голові Віталію Войцехівському, а також депутати міської ради Наталії Зеленській і Олександру Флоренку.

Читайте також: Вихованці “Центуріону” привезли нагороди із Кубку України з кемпо-карате та кобудо [ФОТО]