Збірна школярів Золотоноші здобула срібло на обласних змаганнях із шахів та шашок

Збірна команда школярів взяла участь в обласних змаганнях із шахів та шашок. Турнір відбувся 17 листопада у Черкасах, зібравши 23 колективи з усього регіону. Громадсько-політична газета “Златокрай” інформує, що за підсумками золотонісці вибороли друге загальне місце. Наше місто представляли шахісти Ростислав Гончаренко і Владислава Грінько (ЗОШ №3) та шашкісти – Аветік Арутюнян (гімназія) і Анна Маркарян (СШ №1).

Найбільш вдало виступив Ростислав Гончаренко. Він втретє поспіль став абсолютним чемпіоном області, перемігши всіх суперників. Це вже його одинадцята перемога в чемпіонатах області. Владислава Грінько виборола шосте місце, у шашках Аветік Арутюнян – сьоме. Друге командне місце – результат праці вчителів Володимира Тараненка (ЗОШ №3) та Андрія Чопорова (гімназія).

Раніше у Золотоноші на базі третьої школи відбулися міські змагання з шахів та шашок. В особистій першості переможцями стали Ростислав Гончаренко та Владислава Грінько (зош №3); другі місця поділили Руслан Шаповал (ЗОШ №6), Владислав Попов (гімназія) та Олена Сидорець (ЗОШ №6); третіми стали Алла Смірнова (гімназія) та Євгенія Михайлова (СШ №1). У командній першості перемогла команда школи №3 (учитель – Володимир Тараненко), шоста школа посіла друге місце (учитель – Василь Фортуна), гімназія третя (тренер – Андрій Чопоров).

У шашкових змаганнях перемогу здобула команда гімназії (учителі – Володимир Єгоров та Віктор Шамрай), друге місце у СШІТ №2 (Олена Воробйова), третє –  школа №6 (Василь Фортуна). В особистій першості серед хлопців на 1-му місці – Аветік Арутюнян (гімназія); на другому – Владислав Щербаченко (ЗОШ №6), на третьому – Іван Калина (ЗОШ №3). Серед дівчат переможцями стали Анна Маркарян (перше місце), Катерина Марущенко (друге), Анастасія Блінова (третє).