Річку Золотоношку поповнили двома тоннами товстолобика [ФОТО]

На головній водній локації міста – чаші річки Золотоношка – сьогодні провели зариблення. Двом тоннам молодого товстолобика із Іркліївського рибгоспу надавали нову домівку працівники УЖКГ, представники депутатського корпусу та громадські активісти. Придбана партія риби була за кошти екологічного фонду.

Головна мета акції – покращити стан річки у місці її найбільшого розливу. Це з часом допоможе боротися із замуленням води та зменшить кількість зайвої рослинності. Як відомо, харчується білий товстолобик фітопланктоном. Він фільтрує каламутну від детриту і дрібних водоростей воду, тим самим здійснюючи очищення водойми. Разом з тим, у річках відсутні природні умови для розмноження цієї риби. Тому й виловлення товстолобика дозволене тільки там, де його чисельність регулярно поповнюють. У зв’язку з цим комунальники мають величезні надії на свідомість містян.

– Ми зробили це в першу чергу для золотонісців. Щоб товстолобик тут ріс, боровся із зайвою рослинністю, щоб наша річка не заростала і не замулювалась. Якщо будуть ставитись сітки, здійснюватись виловлювання, то згідно з чинним законодавством санкції будуть максимальні, – прокоментував подію керівник управління ЖКГ Олександр Флоренко.