Реконструкцію будівлі ЦНАПу завершать у 2019 році

У Золотоноші продовжують підготовку до участі у програмі «U-LEAD з Європою», котра передбачає зовнішню допомоги задля покращення покращення якості надання адміністративних послуг для населення. Як повідомляє громадсько-політична газета “Златокрай”, днями роботу міського ЦНАПу промоніторила регіональний представник вищевказаної програми Анна ЛежненкоРівнем обслуговування населення лишилась задоволеною, зауваживши, що шестеро місцевих фахівців фактично виконують обсяг роботи, розрахований на 14 осіб.

Щоб стати учасником програми, необхідно розв’язати ряд технічних завдань. Першочергова задача – приміщення, адже у нинішній орендованій будівлі недостатньо місця для роботи з громадянами. Ця проблема обговорювалася і на останній сесії міської ради, тому питання завершення реконструкції власного приміщення на сьогодні актуальне. Згідно з прогнозами, завершення реконструкції будівлі на розі вулиці Незалежності та Садового проїзду планується у першому півріччі 2019 року. Вже на базу відремонтованого приміщення є чималі шанси отримати оргтехніку, програмне забезпечення та меблі.

– Ми зацікавлені в тому, щоб у відновленій будівлі працював електронний документообіг, щоб вона відповідала вимогам Закону України та умовам співпраці з програмою. Тут має бути зона очікування, зона опрацювання, дитячий куточок, архівна кімната, кімната відпочинку для персоналу, пандуси, – пояснює Анна Лежненко.

Вона порадила депутатам переглянути структуру ЦНАПу на наступний рік і його штат, заклавши для цього бюджетні витрати. Одне з побажань – укладати муніципальні договори з іншими громадами для обслуговування їхніх громад. В одному населеному пункті районного значення повинен бути один ЦНАП. Створення аналогічного Центру на базі РДА представники програми вважають недоцільним. Також укласти договір із ЦНАПом на обслуговування і отримувати довідки в електронному варіанті зможуть мешканці ОСББ. можуть. 

Представник Черкаського регіонального центру місцевого самоврядування Любов Полішкевич у свою чергу наголосила, що проблема модернізації установи полягає не тільки у створенні комфортних умов для персоналу, а найголовніше – для відвідувачів, особливо на інвалідних візках, чи для мам з дитячими візочками. Вона відзначила широкий спектр послуг, який надає Золотоніський ЦНАП, але окреслила перспективу його роботи: нарахування субсидій, видача закордонних паспортів та ID-паспортів тощо. На її думку, ЦНАП – діючий сучасний бігборд місцевої влади.