Золотоніська гімназія ініціювала створення парку Сухомлинського [ФОТО]

Минулої суботи батьки золотоніських гімназистів конкретним вчинком довели, що в них від слова до діла – відстань мінімальна. Після засідання Піклувальної ради було ухвалене рішення розпочати опорядкування майбутнього гімназійного парку імені Василя Сухомлинського. Оскільки прогнози погоди на цей тиждень були невтішними,  субота для учасників акції стала не лише святом Дня міста, але й плідним суботником.

Старий сквер на вулиці Гагаріна намагались тут доглядати й раніше, щороку влаштовуючи там екологічні акції. Хоча й було зрозуміло, що без глобального рішення будь-які зусилля марні: ділянку все-рівно швидко заполоняли чагарники, а також сміття від деяких “небайдужих” містян.

Цього дня ініціатори розпочали більш системну роботу: зрубали чимало старих дерев, повністю звільнили парк від кущів, покосили траву та зібрали все сміття. Разом з ними працювала техніка «Міського Водоканалу».

– Якщо хтось скаже, що українці не здатні гуртуватися, неспроможні реалізовувати заплановане, не дотримуються слова, не готові до альтруїзму, не можуть проявляти реальну ініціативу, то ми спростуємо ці хибні шаблони реальними вчинками наших батьків. Для колективу гімназії така солідарність  стала проявом  довіри. Це  насправді  надихає, підбадьорює і додає сил, адже реальне партнерство починається з  довіри, – коментує подію директор гімназії Любов Денисюк.

Педагог сподіваємося на подальшу співпрацю і з батьками, і з  комунальними службами. Також зауважує, що наступний крок буде за учнями та педагогами.