У Золотоноші вчетверте стартував Всеукраїнський фестиваль патріотичної пісні [ФОТО]

Традиційний щорічний фестивальний вік-енд сьогодні розпочався у Золотоноші. Дводенний марафон всеукраїнських заходів стартував із відбіркового туру фестивалю патріотичної пісні. Заявки на участь подали 48 юнаків та дівчат з різних куточків України, котрі разом із золотоніськими талантами змагатимуться за першість та численні нагороди.

Цьогоріч долучилася до фестивалю молодь із Закарпаття, Хмельницького, Білгород-Дністровського та Знам’янки. Це – артисти розмовного жанру, вокалісти, гурти та ансамблі. Для того, щоб журі могло якнайліпше оцінити здібності учасників, вони виконують по дві пісні.

Визначати кращих із кращих серед молоді будуть заслужені артисти України Юрій ВасильківськийНіна Мирвода та Астрая, заслужений діяч культури України, художній керівник Ансамблю пісні і танцю Державної прикордонної служби України Геннадій Синьоок, письменник та драматург Богдан Гнатюк, член національної спілки журналістів Ніна Жук, заступник міського голови Світлана Суддя. Очолив журі народний артист України Анатолій Гнатюк. Завтра о 13:00 на літній сцені парку Шевченка відбудеться гала-концерт та нагородження переможців.

Нагадаємо, 8 вересня у Золотоноші відбудеться вже шостий Фестиваль чорнобривців. Суботній день розпочнеться з ходи вишиванок центральною частиною міста. Традиційно – низка конкурсів, про участь у яких вже заявили золотоніські господині, а також дві смілянські майстрині ужиткового мистецтва. Вперше відбудеться майстер-клас юних художників.

Сама програма передбачає конкурси на кращі вишиту сорочку, костюм, вірш про чорнобривців, ікебану, букети, прикраси, тематичні малюнки, оповідання. Родзинки свята і несподівані сюрпризи поки що залишаються в таємниці. Під час проведення Фестивалю у парку Шевченка працюватиме виїзна торгівля закладів громадського харчування.

Фото: громадсько-політична газета “Златокрай”