Людмила Русаліна відзначила премією фільм-переможець Канівського кінофестивалю

Останній місяць цього літа відзначений неординарною культурною подією. З 17 по 19 серпня в серці України, біля підніжжя Тарасової гори пройшов ІІІ Канівський міжнародний кінофестиваль ім. Юрія Іллєнка. В ході кінофоруму публіка відкрила для себе нові імена у сучасному українському кіно. Автори стрічок удостоїлися уваги глядачів і високої оцінки своєї творчості. В роботі кінофестивалю взяв участь голова Державного агенства України з питань кіно Пилип Іллєнко. Як інформує Сегодня.UA, офіційним спонсором фестивалю виступив золотоніський преміальний горілчаний бренд Status. Одним з меценатів фестивалю стала президент групи компаній “Петрус” Людмила Русаліна.

У конкурсну програму фестивалю увійшли 23 стрічки. Переможці визначалися в п’яти номінаціях. Лідером серед ігрових фільмів став трилер “Ілюзія контролю. Початок”. Режисером і сценаристом фільму є Владко Занковський – режисер, продюсер, сценарист з 18-річним досвідом виробництва реклами і кіно в Великобританії, Ізраїлі та Україні. На закритті кінофестивалю “Ілюзія контролю. Початок” була відзначена грошовою нагородою в 10 000 грн, яку вручили від президента групи компаній “Петрус” Людмили Русаліної.

– Ігрове кіно – найбільш масовий жанр. До того ж, його гостро не вистачає в українському кінематографі. Ми захоплено переглянули всі стрічки-номінанти. Це так натхненно – після десятиліть “культурного голодомору” побачити живе, відповідне світовому контексту українське кіно”, – зазначила, звертаючись до глядачів, меценат Людмила Русаліна.

Вона закликала молодих не відкладати свої творчі плани на завтра і побажала, щоб Канів став для них трампліном на шляху до Канн. І, врешті-решт, першим щаблем на сходах, що ведуть до статуетки “Оскара”.

Микола Баклан, заслужений артист України, член журі Канівського міжнародного кінофестивалю

Слід зазначити, що Людмила Русаліна є “хрещеною мамою” значного переліку культурних проекті. Завдяки її опіці українська публіка побачила сучасну постановку балету “Жизель” хореографа Раду Поклітару, балет “Спартак” спалахнув на столичній сцені у виконанні зірок світової величини. Кінематограф традиційно знаходиться у сфері уваги Людмили Русаліної, яка постійно підтримує українське представництво на кінофорумі у Каннах, виступає меценатом кінофестивалю “Молодість”.

– Я з радістю сприяю культурним проектам у моєму рідному Черкаському краї. Кінофестиваль імені Юрія Іллєнка у Каневі – один з таких. Культура – це генетичний код української нації, наше джерело сили”, – вважає меценат Людмила Русаліна.