Завдяки молодіжній ініціативі діти з категорійних сімей відвідали Київ

У рамках молодіжного проекту «Розвиваємось разом» 3 липня організовано чергову безкоштовну екскурсію для дітей з дитячого будинку сімейного типу, прийомних та опікунських сімей. Діти відвідали Музей сучасної науки та техніки Експерементаніум, планетарій та зоопарк. Адміністрації закладів пішли на зустріч благодійній ініціативі та приймали учасників екскурсії безкоштовно.

«Розвиваємось разом» – молодіжна ініціатива учениці ЗОШ № 3 Татіани Нижник. Дівчину – учасницю молодіжного клубу журналістики – підтримали на обласному конкурсі молодіжних проектів від Черкаської ОДА. Мета проекту – створення нових можливостей для дітей та молоді із категорійних сімей, спілкування з молодіжними лідерами та розкриття своїх здібностей. У ході реалізації вже було організовано зустрічі, тренінги та тематичні квести із залученням партнерів проекту – міського центру соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді, місцевого відділку поліції, центру безоплатної правової допомоги, волонтерів молодіжного клубу журналістики.

Під час екскурсії в музеї-експерементаніумі дітям розповідали про дію різних законів фізики. Можна було брати участь в різних дослідах, на власні очі побачити, як утворюється смерч, пройти квест лазерною та дзеркальними кімнатами. У планетарії діти переглянули повнокупольний фільм «Подорож Сонячною системою». Діти не просто мали можливість отримати інформацію про планети Сонячної системи, але і стали учасниками подорожі: перед ними відкривалися краєвиди планет і їх супутників.

На завершення дня учасники проекту відвідали Київський зоопарк. Тут багато з них вперше познайомилися з дивовижними тваринами, які населяють наш світ.