У Золотоноші всьоме провели громадську школу для молоді [ФОТО]

«В.А.М. Відповідальність. Активність. Молодість.» – літній табір для активної молоді проводиться на базі будинку дитячої та юнацької творчості. Організатори – сектор у справах молоді та спорту, міська молодіжна ГО «Центр розвитку молоді» та волонтерка Корпусу Миру США Шеннон Картер. Про це повідомляють на офіційному сайті міста.

У рамках табору для учасників організували тренінги з лідерства, розвитку громадської відповідальності та тематичні квести. Під час першого квесту команди знайомилися з міською радою, судом, центром безоплатної правової допомоги, центром соцслужб для молоді, редакцією газети «Златокрай», бібліотекою, відділом культури, поліцією. Запитували, яким має бути справжній лідер. 

Наступний квест був присвячений краєзнавчій тематиці. Тут молодь мала відшукати відповіді на запитання, пов’язані з історією нашого краю, збираючі ключі-шифри.

Далі – розвиток власної креативності та громадської активності. Учасники проводили самотужки розроблені вуличні акції – «Вільні обійми», опитування щодо подолання корупції у суспільстві та зйомки соціального відеоролика щодо дозвілля молоді у місті.

Команди-переможці квестів отримували сертифікати на святкову вечерю в міському кафе «Старе місто».

Також під час табору для молоді організували майстер-класи від Черкаського обласного молодіжного центру (Олена Кудрявцева) та черкаського осередку ГО «Фундація регіональних ініціатив» (Оксана Галаєва).

На завершення табору для учасників за підтримки міської ради організовано екскурсію до Черкас. Там молодь мала можливість здійснити захопливу прогулянку Дніпром.

Після закінчення табору молодь вирішила продовжувати організовувати змістовне дозвілля влітку. Вже незабаром проводитимуть краєзнавчі велопрогулянки Золотоніщиною та запрацює безкоштовний дискусійний клуб з вивчення англійської мови.