Суперфінал Ліги Сміху: глядачі зібрали 26 тисяч, перемогу здобула “Активія”

27 червня у Золотоноші відбувся суперфінал благодійного гумористичного проекту “Ліга сміху”. У боротьбі зійшлися команди-переможці трьох сезонів. Кубок виборювали колективи “На лабутенах” (викладачі коледжу ветеринарної медицини), “Активія” (освітяни міста) та “Зважені і щасливі” (депутати та чиновники).

Як розповідають у прес-центрі міської ради, в рамках виступів гумористи презентували глядачам по два конкурси – домашнє завдання та музичний. Окрім них, поза конкурсом повернулись на сцену зі своїми сюрпризами і давно відомі для золотоніської сцени колективи “Статус” (Будинок дитячої та юнацької творчості) і “Кавомани” (ТОВ “ФЕС УКР”).

Тренерам минулого та попередніх сезонів на час суперфіналу дали перепочинок, тому склад журі оновився. Долю команд цього вечора вирішували керівники золотоніських промислових підприємств Людмила Русаліна, Ірина Варагаш та Владислав Кулініч, депутат обласної ради Вадим Гайович. Долучились до свята та оцінок учасників і зіркові гості із всеукраїнської “Ліги Сміху”. На золотоніське свято гумору завітали члени команди “Отдыхаем вместе” (Хмельницький) Олександр Степаненко та Андрій Рибак. Останнє суддівське місце викупив на благодійному аукціоні з 5 тисяч гривень Святослав Заворотній – помічник народного депутата Сергія Рудика.

Тема благодійності на суперфіналі стала ключовою для всіх учасників. До суми, отриманої з аукціону, додались 11 тисяч гривень, зібраних глядачами. А насамкінець свої 10 тисяч на допомогу золотоніській медичичній сестрі Тетяні Захарченко передала й меценат та громадький діяч Людмила Русаліна. В цьому, як зазначив наприкінці міський голова Віталій Войцехівський, завжди і полягає основна місія проекту. Золотоніська Ліга Сміху була і залишається благодійною.

Сам посадовець, до речі, на сцену цього разу виходив в якості тренера у складі одразу двох команд. Підрахунок голосів шляхом відкритого голосування видався напруженим, адже сюжетні лінії та акторська гра всіх команд під час суперфіналу видались справді найкращими в сезоні. Перемогу в результаті здобули освітяни з “Активії”.

Насамкінець своїми враженнями активно ділились гості суддівської бригади. За словами керівника заводу дитячого харчування “Еконія” Ірини Варагаш, Золотоноша як завжди дивує своєю згуртованістю та “драйвом”. Свою команду на наступний сезон шоу вже готове організувати і підпорядковане їй підприємство. Чимало компліментів і місту, і учасникам заходу лунало із вуст представника столичної Ліги Сміху Олександра Степаненка. Передусім гуморист був вражений, як подібний проект може консолідувати людей та спонукати до відкритого діалогу. Також висловив припущення, що ці фіналісти за своїм потенціалом можуть виступати і на щаблі вище.

Окремо тему згуртованості продовжила Людмила Русаліна. Додавши свій внесок до благодійної скриньки, вона запросила усіх небайдужих до громадської консолідації задля розвитку Золотоноші. Наразі, не вдаючись в подробиці, анонсувала меценатка майбутні спільні зусилля для покращення стану доріг в місті, а також вирішення однієї з ключових гуманітарних проблем – повноцінне відновлення приміщення та бази музичної школи.